Media

Prago Union nemají na naší scéně konkurenci – recenze CD Vážná Hudba na Rockmag.cz

2013_1231_rockmagcz_recenze_vazna_hudba
Už od vydání CD Dezorient Express se zdá, že kdyby Prago chtěli rozesílat se svým CD do médií návod jak psát recenzí, začínal by takový manuál hláškou „hiphopu se u nás sice obvykle vůbec nevěnujeme, ale…“ Přesně jak se těžiště posluchačů Pragofky z hiphopových ortodoxů chca nechca přesouvá do méně identifikovatelných a pastmi škatulek zamořených území.
Máme tu pro vás další příklad / důkaz. Na RockMag.cz vyšla na Silvera recenze CD Vážná Hudba a začíná jak? „Rapu se u nás skoro vůbec nevěnujeme, ale v případě Prago Union stojí za to udělat výjimku.“ A i když na konci ani začátku textu nestojí číslo, které by lenochům ušetřilo utrpení přelouskání těch pár řádků, a zhodnotilo rok práce jedinou cifrou, člověk nemusí být Colombo, aby mu došlo, že autorovi recenze jménem Šrája se CD líbí. „Celý úspěch Prago Union stojí pouze a jenom na Katovi a ani na Vážné hudbě tomu není jinak. Kato sype z rukávu nekonečně mnoho metafor a dvojsmyslů a činí tak s kadencí kulometu, takže posluchač musí být při pozorný a ani tak jeden poslech na odhalení textových krás desky rozhodně nestačí.“
A krom délky si vlastně nestěžuje na nic. Pokud to ale má být tak, jak píše: „Problémem desky je ale její délka. Vážná hudba má 21 stop a její poslech zabere chvilku přes hodinu a to je prostě moc. Obzvláště v dnešní době, kdy jsou posluchači zvyklí pouze na singly, maximálně EPčka.“, pak nám asi nezbývá, než doufat ve staromódní posluchače, kteří jsou tak mimo, že ještě poslouchají i celá alba :)
Celou zajímavou recenzi s názorem najdete ZDE:

Zpět