Media

Víš, co jim můžeš? Prago Union vyrostli a dali se na Vážnou hudbu – report a fotky z vyprodané Lucerny na iReport.cz

2013_1115_ireport_krest_vazna_hudba_lmb_report
Na křtu CD Vážná Hudba se nás sešlo dost. Přes 1.100. Vyprodali jsme Lucerna Music Bar. Sešli jsme se tam snad úplně všichni. Byli tam i ze serveru iReport.cz a Hedvika Pajerová svoje zážitky a dojmy zformulovala do podoby reportáže.
„Jinakost“ a vymykání se obvyklým žánrovým a stylovým klišé Prago Union se snaží demonstrovat popisem hiphopového steretypu. Střih 2005. Opravdu teď nejvíce frčí rovný kšilty, begoury a obří trika? Že jsem si nevšim. Stejně tak asi nepatřím k těm, co v Lucerně slyšeli skladbu „Šedá“ z desky V barvách. Což by možná mohlo být tím, že žádná „Šedá“ skladba na zmiňovaném CD není :)
Ale OK, není třeba bejt hned hnidopich. Hedvice se v Lucerně líbilo. Krom dění na pódiu, sešlapané kapely Champion Sound, jíž nazvala „partou vynikajících a výjimečných muzikantů“, bezprostředního pána situace Kata, co pokřtil CD hranolkama z kapsy a hravého Mara za koly z oceli, se jí zamlouvala i nečitelná a těžko zařaditelná směska v publiku. Věkově i stylově rozmanitá od límečků po křiváky. A to se líbilo i nám. No a pokud i vám a chcete si přečíst pár postřehů a celou akci si ještě jednou připomenout, můžete tak učiniti přímo ZDE:
A fotky alá Čestmír Jíra najdete na stejném webu TADY:

Zpět