Media

Proč je vážná muzika jenom Beethoven, když my to bereme úplně stejně vážně – rozhovor s Katem na CoreMusic.cz

2013_0627_coremusiccz_rozhovor_s_katemŽe mají Prago Union přesah za hranice hiphopu a že nějaké žánrové hranice a škatulky v jejich případě vlastně ani nejsou, to se ví. Rozhovor na serveru CoreMusic.cz tedy není nějakým šokem, ale jen střípkem, co vlastně jen perfektně zapadá do mozaiky.
Není od věci si alespoň jednou za čas vydat ven z hiphopové ulity a podívat se, jak to působí zvenčí. Redaktor Gumi tady s Katem projede všechno. No, ne že by se o všeobjímající téma „všechno“ nesnažili jinde, ale tentokrát výsledek přesto působí jinak. Čeká vás výlet od Katovi historie v Chaozzu a velkých vášní, co tehdy pláli: „Dneska už nikdo nebere hudbu tak osobně, jako tomu tenkrát. Tenkrát třeba hitparáda Eso vzbuzovala takový emoce, že si nedokážu představit, že by dneska vzbudil něčí klip na youtubu takovej humbuk“. Projede jeho prehistorii v punkové kapele Mauzoleum, ale zajímají ho i zákony a pravidla současné hiphopové scény, nová deska Vážná hudba „Proč je vážná muzika jenom Beethoven, když my to bereme úplně stejně vážně. I když každá prdel se musí brát vážně a navíc už jsme taky klasika“. Až po společensky politická témata.
Rozhodně to ale není další rozhovor podle jednoho kopyta, to ale ostatně posuďte nejlépe sami. Přečíst si ho můžete přímo ZDE:

Zpět