News

Media

Prago a Vec společně 15.2. v Bratislavě


Kombinace Prago Union / Vec není žádnej prasopes. Kato a Vec k sobě nikdy neměli daleko, i když jeden z Práglu a druhej z Calex City a znají se vlastně „od začátku“. Byli si nablízku v dobách, kdy jeden ještě měl kapelu (Trosky) a druhý tu svojí současnou kapelu (Prago Union) ještě neměl. Byl rok 96, 97 a oba točili mimo jiné ve stejném studiu LandScape u stejného Honzy Marka, i když ani jeden nevydávali desky na svém labelu, natož pak na stejném.
Předloni se Kato a Vec sešli v pecce IdeaFatte – „Složenky a machři“ a loni se i protli jejich koncertní cesty. Díky živé kapele od PragofkyLivě Band společně zahráli na festivalech Votvírák, Grape a Uprising. A co se povedlo 3 x není důvod rušit. Naopak, je na čase funkční kombo dotáhnout do klubů.
Vec má venku novou desku Stereo Farbo Slepo a v Blavě, hoodu, který momentálně klejmuje jí prvně představí za nějakých 5 týdnů. Pátek 15.2. je ten den, parádní KC Dunaj je ten klub, kdy se TO uskuteční. TO znamená společný koncik Prago Union a Vece s hostem Škrupem a Champion Sound livě bandem jako kapelou večera pro oba rapové sety. Před necelým rokem stálo pár set lidí venku, protože už nebyly lístky na společný koncert Prago / Moja Reč. Uvidíme, jak dopadne návrat na místo činu s Veckem, očekávání samozřejmě jsou.
A že se lidi chystají a těší snad dokládají třeba i 2 články na prominentních SK webech – Doba.sk a Refresher.sk. A že se těší muzikanti? Tak na tom si zažvejkej. UUUU ÍÍÍÍ.

Zpět