News

Media

Drama v Hradci s happyendem (Event Music Bar, Hradec Králové, 29.10.’11)

OK, bez mučení přiznám, že zápletka příběhu o sobotním koncertu Prago Union Livě Bandu v Event Music Baru v Hradci Králové bude chatrná a skončí happyendem. V reálu to ale na takhle jednoduchý schéma nevypadalo ani náhodou. Ponořte se se mnou do příběhu.
„Začneme později, asi až po půlnoci, tady dřív lidi nechoděj“ bylo první, čím mě promotér přivítal. Dva výživný konciky za sebou a noční cestu domů před sebou, ale fajn. Je 11, na pódiu hecuje místní Big Poppa „zvedni ruku za to…. že jsi tady, kurrrrrrrrva, do prdele“. Křtí EP, pouští pilotní singl a vypadá jak Honza Živný, nejsilnější z třetích tříd.
Přemejšlím, jestli měl promotér pravdu nebo byl diplomat. Jestli je to tak, že „tady lidi dřív jak o půlnoci nechoděj“ nebo jen „tady lidi nechoděj“. Všude jinde už je touhle dobou nejmíň hodinu po hodině H, značící moment bezpečného návratu a mezník, kdy lze ještě doufat v zázrak nečekané fronty u kasy. Půlnoční hodina odbila, lampa ještě svítila a Event se začíná plnit. Plnit stylem „per to do mě pod tlakem“. A plnit velmi zvláštní směsicí osazenstva. Potkáte tu tygra, chodícího zásadně po zadních, vampíra, Jasona z Pátku 13. a můžete klidně zůstat střízliví. Narvaný klub rychle léčí únavu Prago Union Livě Band ansáblu na pódiu, který pokropený živým potem hordy pod pódiem dává devadesátiminutovou sadu bez přestávky a za nadšeného oslavného ryku fans triumfuje potřetí v řadě za sebou. I když se to na úvod večera nezdálo a nezdálo se to ani skoro na konec, na úplný konec vše dopadlo skvěle, a to se počítá.
Na závěr oslavy ještě jeden smažáček s hranama a může se jet směr Praha. Díky Pepovi za pozvání, díky výbornýmu kotli v Eventu za podporu, určitě se uvidíme znovu a díky Burymu za skvělý fotky, který najdete na webu Wiper.cz přímo ZDE:

Zpět