Prago Union pokřtí Smrt Žije před vyprodaným Lucerna Music Barem

Prago Union - MTRNM IV (predni strana) copy

Pražské hip hopové duo pokřtí nejprodávanější desku letošního léta spolu s hosty, novým klipem, bonusovým CD pro fanoušky s nevydanými věcmi a naposledy v Praze i s doprovodnou kapelou Champion Sound v tomto složení.
Prago Union se opět podařilo nadchnout fanoušky i kritiku svým posledním albem Smrt Žije, které bylo světu oznámeno úspěšným singlem “Varování”. Takže zatímco si kdekdo prozpěvoval: “Možná jsem moc, ale ty jsi nejvíc!”, deska se ihned usadila na špici žebříčku nejprodávanějších alb, ať už lokálních či zahraničních, u nás na celých pět týdnů v kuse. Nicméně, kluci nechtěli nic uspěchat a křest si naplánovali až na 16. listopad u příležitosti svého pravidelného večera v Lucerna Music Baru.
Kdo měl to štěstí a zajistil si vstupenky na dva týdny dopředu vyprodaný koncert včas, se má proto na co těšit. Kromě křestu, si v Lucerně totiž odbyde svou premiéru i zbrusu nový videoklip k písni “Co Si Počnem?”, jehož režie se tentokrát ujal Jordan Haj. Na stánku s novou nabídkou Merche i hudebních nosičů bude mít také možnost získat zdarma čtvrté pokračování bonusové kompilace nevydaných skladeb MTRNM IV, kde najde, mimo jiné, i výsledek nedávné spolupráce s Davidem Kollerem (“Jo, Aha”) nebo původní verzi skladby “Hodinky S Vodotryskem” či pokračování skladby “Vybarvená” s názvem “Dobarvená”.
Samotné vystoupení bude mít také v bezmála dvouhodinovém bloku co nabídnout. Kromě doprovodné živé kapely Champion Sound se na pódiu zastaví i Rest a MC Gey, aby naživo předvedli své sloky ze Smrt Žije. Před a po se o zábavu postarají DJs Maro, Jeffology a Kato.
A jestli vás zajímá, jestli slovo ‘poslední’ ve spojení s vystoupením Prago Champions znamená konec živé kapely na koncertech Prago Union, tak vězte, že v žádném případě! Tak trochu staronové obsazení nového kolektivu představí Kato a Maro rovněž na koncertě 16. Listopadu 2016 v Lucerna Music Baru. Ostatní se ho samozřejmě dozví hned poté, stejně jako budou moci shlédnout i nové video. Tak zatím…

ŽIVOT PO LIVĚ

finalRetus-4775

Nejdřív Prago Union, pak Prago Union Livě Band a teď Prago Union s Champion Sound. Stále jedno a to samý, prostě Prago. Nic ale netrvá na věky. Smrt žije ale nikdo neumřel. Nic a nikdo nekončí, jen cesty Prago Union a Champion Sound, co šli 6 let společně, půjdou zase každá zvlášť.

Není to konec jedný ani druhý party. Kato s Marem budou dál brázdit mapu, teď i s novou deskou v record bagu, a Champion Sound taky uslyšíte na klubových i festivalových pódiích. Jen už ne společně.

Do konce tohoto roku je poslední šance poslechnout si Prago Livě, tak jak hráli doteď. A kdo si potrpí na symboliku a uzavřený bludný kruhy… RFCH kde vzniknul nápad na hraní s kapelou byl poslední společný fesťák a prkna, kde spolu Prago Champions hráli prvně budou ty stejný prkna Lucerna Music Baru, kde spolu zahrajou na domácí půdě i naposledy.

A co dál? Komu budou krýt záda kluci z Champion Sound, když ne Katovi? Kdo naopak hrábne do strun Prago kytáry sedmistrunný? Někdo nějaký nápady? To se uvidí až v roce 2017 a ten ještě nezačal, takže Carpe Diem, cirkus přijel a my můžem slíbit, že s Prago Champions tuhle srandu do konce roku nezabijem!

Brno bezdrátově podruhé

prago brno2

Tak to vidíte. Nejdřív se zdálo, že Brno bude chybět. Že Brno budeme muset na trase akustického turné Prago UnionBezdrátová šňůra vynechat. Vydupali jste si ho a my jsme rádi. Dupali jste tak silně, že koncert je 10 dní dopředu vyprodaný. Díky. Ale co teď? My hrajeme, vy paříte. Vy dupete dál, my přidáváme. Co máme dělat? :) Tohle turné je naše srdcovka a protože už se nejspíš nebude nikdy opakovat, rádi bychom, aby ho s námi zažili všichni, kdo to zažít chtějí. Proto jsme se rozhodli, že v Brně přidáme ještě jeden koncert. Stejný klub, jen o týden později. Přiletíme po D1 i na Den D2: Kabinet Múz, Čtvrtek 19.5.

Brno Union bezdrátově, pyčo!

19.5., Čtvrtek, Brno, Kabinet Múz, Bezdrátová šňůra, PRAGO UNION + Champion Sound & hosté (Kato – MC / mikrofon, Maro – DJ / gramce, Radimo – kapelník / saxofon a příčná flétna, Mraky Mrak – kytara, Oliver Lipenský – bubny, Ondřej Hauser – basa, Rosťa Pavlík – suzafon, Vlado Miklas – cimbál), DJs: Maro, Kato, Jeffology

FB událost: https://www.facebook.com/events/127468094323686/

Vstupenky: https://www.smsticket.cz/vstupenky/7060-prago-union-bezdratova-snura-akusticke-tour-pridavame

Vypusťte Prago!

_Prago_Union_Bezdratova_snura_nahledOrganická bestie se probouzí. Spící obr se dává do pohybu. Šestnáct rukou, co umí vzít do ruky mikrofon, hrábnout do strun kytary i kontrabasu, udělat t-f, t-f na kolech z oceli, vzít za buben, vášnivě se rozeběhnout po cimbálu, správně mačkat, aby šlo zadout do sága, suzafonu nebo příčné flétny, co jedou jak jedno tělo, naladěný na jednu vlnu. Akustický turné Prago Union, Champion Sound a hosté – Bezdrátová šňůra. Přesně za měsíc to začne. Přesně o další později to skončí. 30 dní, 15 zastávek. Kato – MC / mikrofon, Maro – DJ / gramce, Radimo – kapelník / saxofon a příčná flétna, Mraky Mrak – kytara, Oliver Lipenský – bubny, Ondřej Hauser – basa, Liči – suzafon, Vlado Miklas – cimbál. Kompletní tlupa přijíždí bez samplů a elektriky, ale plná šťávy i do tvýho města a klubu:

PRAGO UNION + Champion Sound & hosté – Bezdrátová šňůra 2016
14.4., čtvrtek, Litvínov, Ponorka
15.4., Pátek, Karlovy Vary, Beat ‚N Juice
16.4., Sobota, Vroutek, Zkušebna
21.4., čtvrtek, Příbram, Junior Klub
22.4., Pátek, Jihlava, Soul
23.4., Sobota, Plzeň, Amfiteátr Lochotín, Plzeňský Majáles
27.4., středa, Olomouc, Jazz Tibet
28.4., čtvrtek, Hranice, Stará Střelnice
29.4., Pátek, Rychnov nad Kněžnou, Dancepivovar
5.5., čtvrtek, Bratislava, KC Dunaj
6.5., Pátek, Myjava, La Vita
7.5., Sobota, Praha, Motol Motolice
7.5., Sobota, Valašské Meziříčí, M-Klub, Majáles
13.5., Pátek, Praha, Náměstí Republiky, Praha žije hudbou
14.5., Sobota, Česká Lípa, Prdel Music Club

Konec začátku Champion Sound

Prago Union uvádí: Champion Sound – hudební melodrama na pět let o 232 pokračováních. Ta horská dráha byla úžasná. Kolikrát už jsme si ale položili otázku “Kdy už to všechno skončí? Vážně už teď?”, to už nikdo nespočítá. Pochybnosti se na nás sápou z temných koutů smradlavých klubů už od roku 2010 / 2011. Na začátku totiž byla domluva “Dáme jeden koncert a pak uvidíme.” O 5 let později je tedy na čase trochu bilancovat, co a jak jsme cestou viděli. A jestli je vidět i někam dál nebo díky, díky, čau.

Kruh se uzavírá. Přesně před pěti lety odzátkovala špunt Lucerna Music Baru kapela, co kryje záda Prago Union. Bylo nás 4. Radimo, Watcha, Mraky Mrak a El Boogie Man a Livě Band bylo to jméno, co nebylo jasný, jestli se zase neztratí ještě před samotným prvním koncertem. Křehký materiál. Fluidum jen jen se rozplynout. Obří hrad. Jen z písku a na základech uvařených z vody. Jméno se změnilo. A nejen formálně – že už to není Livě Band, ale Champion Sound. A formátem, že nejde o nějaké křoví, ale partu, co má jméno doma jako v celé Evropě… Ale nejsou to jen vyprodané sály a hořící pódia. Jsou to noci v dodávce, která v létě nechladí, v zimě nehřeje. Tlaky, depky, hádky, ponorky… Deziluze. Rezignace. Pády z vrcholů. Manio deprese. Parta už není, co bejvávala. Bob must go on. Za bicí sedá Gury a drží to. Byl náš věšák přes 2 roky. Na Watchu ukázal pastýřův prst z mraků a jeho čas se naplnil. Jedem dál, ne? Ale právě ani ne. Jeden basák, druhej basák… Je jaro 2015 a tenhle báječněj příběh vypadá, že píše svou labutí píseň na rozloučenou. Vyčerpání, vyhoření, vyprázdnění, vystřízlivění. Parta je v totálním rozkladu a absolutních troskách. Rozervaná na kusy.

Takže ve chvíli, kdy poprvé není nějakou dobu venku nová deska. Ve chvíli, kdy jediná cesta vpřed, je cesta vzad. Protože jediný způsob, jak hrát něco novýho, je hrát něco starýho a oslavit tak do klína spadlé desáté výročí HDP. Ve chvíli, kdy se to celý drolí a rozpadá… Se “to” najednou stane. Nová rytmika vdechla týhle umírající kapele náplň její role – je to znovu “živá kapela”. A neptejte se, jakým iniciačním procesem o 36 komnatách museli Oliver Lipenský na bubnech a Ondra Hauser na base projít, než byli vůbec do choré bandy přijati. Ale vážení přátelé ano. Kouzlo je zpět. Duch se vrátil. Vivat Ruprecht! Vlastně nic není zpět. Všechno je tam, kde to ještě nikdy předtím nebylo. Místo abychom stříhali metr a škytali u začátku konce je za náma konec začátku. A teď: plní ema z akustického koncertu pro TV Óčko, kde vstávali chlupy na zádech i otrlejším posluchačům totiž vstáváme z popela, vylejzáme z popelnic a kanálů. S ohnivou vodou na kuráž v sobě, proskočili jsme hořící obručí první velké zkoušky. Ve čtvrtek 19.11. nás ale čeká grandiózní finále. Žádnej vybroušenej diamant. Člověčina. Zvuk chlupatej jak deka, ulepenej špínou světa. Žádnej osmej div světa, ale Prago Champions, pocta oslavenci HDP i s jeho CZ hostovskou crew – James Cole, Dědek, DeZrechts, Admirál Kolíbal a DJ Skupla. Plus hosti z akustického koncertu – Vlado a jeho cimbál, Tomáš a jeho olbřímí suzafon… Bude to vážně Řáholec. Zase 1nou. To není přání, ani výhrůžka. To je slib. Máme na čem stavět. Pětiletka a tohle za náma, před námi čistej obzor. Sleduj, nalaď se a ve čtvrtek 19.11. tě čekáme v tančírně Lucerna Music Bar, nastoupení na značkách na kulatém pódiu, co tak hezky symbolizuje naší cestu na něj.

Další info o koncertu v LMB na FB události ZDE:

Zpět

Older Posts »