Rap – to jsou kořeny, ne kmeny

Prago_Bezdratova_snura_live_RetroNápad na akustický koncert Prago Union už tu byl. Už dvakrát si ho i zkusili. Až sérka G2 Acoustic Stage hudební televize Óčko ale Champion Sound donutila se do toho ponořit a zažrat se jak červotoč. Vzít dřevní zvuk Prago Union až ke kořenům. Vypustit samply, naplno využít své nástroje, přizvat hosty na suzafon a cimbál a v termínu psaném na oprátce ladit formu, snažit se uchopit špatně uchopitelné a vystihnout prchavé.
Koncert z 9. Listopadu loňského roku v Retro Music Hall se povedl. Povedl se moc – brzy můžete posoudit sami, záznam vychází na CD a DVD. Povedl se tak, až měli pocit, že by byla věčná škoda, kdyby ho lidi mohli zažít jen skrze televizní obrazovku. Nechtěli aby premiéra zůstala i derniérou tohoto organickýho spojení. Řekli si tedy, že naloží celou partu do dodávky a vyrazí na turné. A to tak, že co nejdřív. Protože když si tu radost neudělají teď hned, možná už si ji neudělají nikdy. Čas je teď. Šestnáctiruká obluda je na svobodě. Ať žije Bezdrátová šňůra.
A co ty kořeny a srdcovky? Proč právě těchto 16 míst, z nichž některá vypadají velmi obskurně? Para tour? Jsou němý na hlavu, hluchý k hlasům, co radí a vybírali na slepý mapě? Vůbec. A už vůbec nic není náhoda. Objedou rodný hroudy. Kořeny všech členů rozšířeného ansáblu sympatického orchestru Prago Union. A k nim i města a kluby, kde rozkvetli a sklízeli plody. Pro každé z nich mají v srdci prázdný místo. Každé jedno místo má svůj příběh, který se dozvíte později. A že to chtěli dotáhnout i po vizuální stránce, žádný recyklát, ani výlet mimo člověčí estetiku Prago Union, poprosili o plakát Přemka Ponáhlého. Toho, co zvěčnil obaly všech desek Prago od prvního singlu po chystané LP Smrt žije.
Tohle je výsledek. Bezdrátová šňůra. Zemitá jak lógr mezi zubama. Dost možná jediná akustická tůra domácího rapu, kde Prago instrumentál obohatil suzafon a cimbál. Přijíždí i do lokálu blízko tebe.

PRAGO UNION + Champion Sound & hosté – Bezdrátová šňůra 2016
14.4., Čtvrtek, Litvínov, Ponorka, FB event
15.4., Pátek, Karlovy Vary, Beat ‚N Juice, FB event
16.4., Sobota, Vroutek, Zkušebna, FB event
21.4., Čtvrtek, Příbram, Junior Klub, FB event
22.4., Pátek, Jihlava, Soul, FB event
23.4., Sobota, Plzeň, Amfiteátr Lochotín, Plzeňský Majáles, FB event
27.4., Středa, Olomouc, Jazz Tibet, FB event
28.4., Čtvrtek, Hranice, Stará Střelnice, FB event
29.4., Pátek, Rychnov nad Kněžnou, Dancepivovar, FB event
5.5., Čtvrtek, Bratislava, KC Dunaj, FB event
6.5., Pátek, Myjava, La Vita, FB event
7.5., Sobota, Praha, Motol Motolice, FB event
12.5., Čtvrtek, Brno, Kabinet Múz, FB event
13.5., Pátek, Praha, Praha žije hudbou, FB event
14.5., Sobota, Česká Lípa, Prdel Music Club, FB event