News

Velkolepé barvy ocelového města (Colours Of Ostrava, 19.7.2014)

Colours Of Ostrava… Potřetí už nás volá Ocelové město na svojí festivalovou chloubu. Potřetí za sebou jedem hájit zástavu Prago Pyčo na vlajkovou loď asi všech domácích fesťáků.
Je to veliký. Od očekávání, přes areál po návštěvu. Všechno obří. Rozzářený úsměvy ve stínu vysokých pecí. Nadšením pulzující, poslechu dychtivý dav proplouvá mezi komíny a dopravníky. Nejdřív si plníme povinnosti. Autogramiáda…. No, v podání Pragofky nejde o škrobený akt s fejkovými úsměvy na zubní pastu na krvavé dásně, ale fellení, co končí kde jinde a jak jinak, než nad battlem. Ve fotbálku. Sobota 19.7. je prostě krásnej den a společným jmenovatelem vší tý proudící energie je muzika. Vidíme, slyšíme a zažijeme jí tu hodně. A Tribe Called Red, Angélique Kidjo, John Grant, Robert Plant… Sluchu ale, zdá se, dopřeje místní publikum každému projektu. Když krotíme husinu z hurónského řevu, co budí na naší stagi WWW Neurobeat & Pavel Fajt před námi, brní naší partou napětí, abychom ten level udrželi.
Zvučíme v klidu dvě hodinky, Tomesh Přelíbezný hlásí a vyhlašuje jako někde mezi králem a králem od autodromu a nemůžem se dočkat, až to celé vypukne.
Jasně. Doufali jsme. Věřili jsme. Ale že bysme si snad dovolili počítat s tím, že by se atmo mohlo snad jen blížit tomu, co se na Radegast Czech Stagi při konciku Prago Union + Champion Sound nakonec odehrávalo? Ne, tolik drzosti bychom vážně neměli. Lidi vypadali jak placený kompars, co si chce vynutit účast v druhém dílu nějakého halyvůdského hudebního trháku. To bylo trhání rodidel. A když jsme museli skončit, kdyby tu byl strop, musel by spadnout. Odtud se nám opravdu nechtělo, ale museli jsme. Teď ještě mrknot na vynikající Skip & Die a nechat emoce nad ránem doznívat a příjemně se rozlít do každé molekuly unavených schránek.
Takže Colours, co dodat? Díky, pyčo. Ultimátní zážitek.
Díky Pavle za pozvání, bylo nám ctí moci se vrátit na prkna, co znamenají Colours. Myslím, že můžeme s klidným srdcem říci, že i v malých čechách máme velký světový fesťák. Díky Jakubovi za skvělý servis. Díky Petrovi, že se o nás na místě postaral. Díky Zbyňkovi a klukům od zvuku za křišťál, co na Colours lahodil našim uším. Snad to nebylo naposledy, co jsme se viděli Colours.

Zpět