News

Kluci jsou gurmáni (Kladenský Majáles, 24.4.)

Tak už to zase začalo, Madžáles sýzn v plným efektu. Část první, Kladno.
Vesele jen vesele, uhání si parta v Žihadle na Kladno. A není nad to mít ssebou partu navigátorů, připravených se kdykoliv střemhlav vrhnout do děje. Ticho prořízne věcná: „Tak to si právě přejel, vole.“ Nejlépe tedy ve chvíli, kdy už je pozdě. Díky kluci. I přes silný smysl pro dezorientaci, který nás spojuje, ale bobříka jménem „najdi Kladno“ nakonec skolíme a jsme tu.
Obdivujem krásy místní mohutné krásky Poldinky. „Ty vole, co tam vlastně dělaj? Ocel, ocel, ale co s ní a z ní pak dělaj?“ Řečnické otázce letí v ústrety rozpačité ticho místo odpovědi. Kdo mlčí, souhlasí.
Na pozici se hlásíme včas. Co včas, dokonce předčasně. Šokující, skandální. Ne všichni ale měli to štěstí a Vypsaná Fixa to bere na sebe a vyrábí půlhodinový skluz za nás. Necháváme bujaré veselí za zády a jdeme se posilnit do klubovny místního intru, jen pro ten dnešní večer přestrojené za „šatnu umělců“. Menu je skvělý. Vynikající těstovinový salát, párečky, klobásky, obložené mísy a k tomu koření místní osádka řidičů a zvukařů se svými bohatýrskými příběhy. Třešínkou na dortíku je pak rozverná moderátorka. Rozšafná gesta, odvážná tatáž, místy uvadající vizáž.
O nějakou chvíli a minutu ticha za Petra, kterému je dnešek věnován, později už nás věčně mladá v paruce uvádí na scénu se slovy: „Prago Junyjon. Já už je potkala v zákulisí. A je třeba říct, že kluci jsou gurmáni. Tak snad budou i gurmáni co se týče zvuku a dopřejou nějaký to žrádlo našim uším.“ Jak řekli, tak udělali. Messier Tomeshe to sice málem stálo vedle uší i nervy, co mu parta dráteníků převedla do tekutého skupenství, ale nakonec to i přes křižování, zaříkání a další obřady rpzdýchal a odpružil i on. A jak to probíhalo a dopadalo? To se můžeš mrknout na fotkách alá @Pernikphoto
Díky klubu Poldofka za pozvání. Danovi, Petře a celý partě sílu do budoucna a Petrovi RIP. Snad se ti to líbilo.

Zpět