News

Jak jsme to Votevřeli… před měsícem (Votvírák, Milovice, 15.6.2013)

Už je to měsíc, co jsme otevřeli festivalovou sezonu. K fotkám a pár slůvkům jsme se ale bohužel prokousali až teď. Zuby holt nejsou to, co by nám šlo. Takže Milovice, letiště Boží Dar a festival Votvírák 2013.
Letos žádnej maratón, žádný pokusy o zápis do análů, zlomení rekordů, rukou, nohou. Letos piánko. Pohoda rap. Prago Union tu mají svoje nové CD Vážná Hudba. Champion Sound tu má svoje DVD #1 SOUND. Počasí je skvělý, stejně jako nálada. Všechno ladí. Posádka je na místě včas, včetně kapitána. Gury nestíhá být nervózní z toho randálu lidí pod pódiem, protože nevidí dál, než do třetí řady. Prostě vynikající.
Během příjemného podvečerního setu dvojky Vec a Škrupo s kapelou Champion Sound hlavní střihač / režisér / dramaturg DVD #1 SOUND Honza Turek pokřtí rok své krve, potu a slz a večer už za to může vzít Pragofka. Katokomba leckterou novou lyriku z nové desky dává poctivě z nového taháku. Zavedl si na něj zvláštní sešit. Ale když mu lidi zobou z ruky, je to stejně úplně jedno. Novinky pozorně poslouchají a nadšení propuká až po posledním tónu. Chvilka napětí. Dopadne to? Dali to? Po rozpačité půlvteřině ticha se to ale vždycky zlomí v nadšený aplaus, takže dobrý. A zlidovělé klasiky budí bouř jakmile začnou. Kouř.
Votvírák 2013 otevřel další skvělý léto, ze kterýho už stihnul zmizet celý měsíc, a je bez debat, že na konci toho skvělého letního tunelu stále bude patřit k vrcholům celé sezóny. Díky Martině, díky Romanovi, díky Pepému a díky Vildovi za super servis. Díky vám za skvělý support a díky Petře B. – díky jejím fotkám máme ty vzpomínky v něčem pořádně zachycené. Tak zase za rok.

Zpět