News

Poslední výstřel (Klatovský Majáles, 25.5.2013)

Tak tohle bylo hodně velký emo.
Majálesů jsme objeli už celkem hodně, ale kdybychom si měli zapamatovat jeden, bude to určitě tento. Jako by celej ten den byl jeden velkej symbol. Po cestě chcalo a s akcí na náměstí to vypadalo všelijak. Jen co se ale přiblížíme ke Klatovům, vysvitne sluníčko a na místě už jen obdivujeme krásu místního historického náměstí. Protože je to dneska naposledy, nikdo moc nemluví, nálada je všechna možná jenom ne na dělání fórků.
Hrajem skoro jako by nic. Jen někdo má zarudlý oči, občas se potřebuje vysmrkat… Kato rapuje „Fialovou“, dojede na lajnu „kytka zvadla“ a půůůů. Zvadla elektrika. Ticho, tma. Rapovat se ale dá i do megafonu a tuhle Pragofku jen tak něco nezastaví. Poslední pecka „Hey“ končí jako vždycky vyjmenováním celé kapely, která se loučí. „Bobski se loučí“ má ale dneska přeci jen trochu jiný rozměr. „Prosím už nezoufej, všechno bude oukej…“
Je konec. Obejmem se, poslzíme si. A razíme na áftrpárky. Kato s Marem nám pouští vinylový hymny na protančení střevíců a Prágo Čůryjo okamžitě vládnou parketu. Lehce piclý ve všeobjímající stmelený „co sme si, to sme si“ atmošce odcházíme přímo do slunce.
Tak Bobski, ještě jednou díky za vše, ať se ti daří.

Zpět