News

Naše kapela vydává DVD #1 SOUND, křoví je tvoje bába

#1 SOUND DVD
Champion Sound livě band feat. Prago Union, Majk Spirit, PIO Squad, Vec, MC Gey & DJ Fatte @ Votvírák 2012

Votvírák 2012 byl nátěr. Když je něco největší, dá se dedukovat, že to byl opravdu velkej nátěr. Přímo vele nátěr v několika vrstvách, vypálenej až pod kůži. „Největší live projekt v historii Česko Slovenského hiphopu“, což jde, ne? Maratón šesti koncertů po sobě, které všechny odehrála jedna kapela, jeden sound – Champion Sound. Hrdě drží svojí roli v pozadí, ale už snad nebude muset nikomu dokazovat, že není jen křoví.
Jakmile ale dozněl poslední tón a poslední kus bubnů se uklidil do káry, stala se z toho historie. Možná krásná, ale zapadající prachem zapomnění a halící se do mlhy vypravěčských legend. To jsme nechtěli. Není potřeba nic tesat do skal a tetovat si na tělo nebo stavět sám sobě sousoší, ale byl to tak parádní moment, že by byla škoda ho nějak nezachytit a nezvěčnit. Proto jsme se rozhodli vydat to na DVD.
Koncerty jsme brali velmi vážně. Nechtěli jsme nic podcenit, odfláknout a čekat, že to „nějak dopadne“ a při nejhorším „si toho stejně nikdo nevšimne“. Radimo, El Boogie Man, Mrakofka a Watcha na nich ve zkušebně dřeli půl roku. Udržet věž z písku „projektu Votvírák“ pohromadě stálo tolik času i energie, že na plánování nějakého DVD už bohužel nezbylo ani jedno – ani čas ani energie. Ten nápad a samotné natáčení DVD tedy vzniklo když už to nikdo nečekal, velmi spontánně až po poslední chvíli. Punk rap. 24 hodin před akcí jsme žili v tom, že žádné natáčení prostě nebude. Ale bylo. Do děje rázně vstoupil Honza Turek a chopil se otěží jak na place, tak hlavně po opuštění placu. Realizaci DVD jsme věnovali stejnou péči, jako samotné muzice. Děláme na něm rok…
Co se dá na koncertním DVD dělat rok? Spousta věcí, aniž by si člověk musel připadat jako flákač. Třeba obraz – pokud chcete z neukoukatelných více jak šesti hodin nejlepších 18 skladeb, ty pěkně postříhat a nabarvit, bude si Honza Turek připadat jako Střihoruký Edvard a pěkně se u toho zapotí, než bude mít hotovo. Třeba zvuk – tedy jestli chcete, aby to vážně „hrálo“, neudělá to ani mástr jako Tomáš Sochůrek napoprvé, nehledě na to, že k výstupu z pultu je potřeba přidat ruchy. Třeba obal – v případě, že vám nestačí plexi disk ve šprcce z celofánu, rádi si přečetli nějaký příběh, musí ho někdo napsat. Chtěli byste nakouknout za oponu, to musí Honza nejdříve natočit hodiny rozhovorů a postříhat dokument. Rádi byste pěkné atmo fotky? To se musí Perník na pár dní zavřít do komory s taškou plnou filmů a vyvolávat, vybírat, skenovat a ladit. A pak to všechno zabalit do stylové grafiky? To jí musí Zerwox s Matějem Činčerou vymyslet, koncept doladit a pak si pěkných pár dní a nocí vypalovat oči u monitorů… To se dá na koncertním DVD dělat rok.
Co pak? Pak je najednou 14.6.2013 a DVD #1 SOUND konečně vychází. Sleduj trailer a těš se. Máš na to přeci ještě celý 3 dny.
Vyrábí: Signal Generator
Režie: Jan Turek
Objednávky: CZ – BOOMBOX.cz/shop, SK – ArtAttack.sk
www.championsound.cz

Zpět