News

Umíme vzít za buben

GURY

The # 1 sound – Prago Union Champion Sound už nemá na trůnu za bicíma vrchního šamana, profesora grooveu a chodící styl. Ten trůn rytmiky našeho urban folklorního sdružení ale neosiřel. Vyvolalo to spoustu emocí. Slza kápla nejedna, to se ví. Překvapení. Padlé brady. Nabídky svých služeb. Ale hlavně: spousta otázek, na které je nejvyšší čas odpovědět.
Kdo za těma bicíma bude? Známe ho? Kde se vzal? Co má za sebou? Co má před sebou?… Náš nový bubeník si říká Gury a velmi pravděpodobně ho neznáte. Je mu 28, je z Jihlavy. Za sebou má 12 let hraní na bicí v asi šesti různých lokálních kapelách různých stylů od jazzrocku a funky po indie a elektro. Všehochuť, jako vizitka pro bubeníka do hiphopové party nic moc? A co třeba projekt Quoridor s Eurodelem a J-Kidem z PIO Squad? Lepší? A před sebou? Hromadu práce, jednu výzvu za druhou a dál už jen pozitiva a sociální nejistoty.
Proč on? Proč ne třeba?… Protože Gury je náš člověk. Skromnej a pokornej týpek, precizní a pracovitej, zaťatej a energickej s citem i vztahem k tomu, co děláme. Něco málo přes měsíc mu stačilo, aby nadrtil kompletní Prago včetně setu z LP Vážná hudba i Vece
Gury nikomu místo nesebral, nikoho nikam nevytlačil. Jedna éra skončila, ale sága Champion Sound pokračuje. Bobski předal bubenický paličky jak štafetovej kolík Gurymu a jedeme dál.
Prvně v akci už tento pátek v Bratislavě na akci Urban Market / Hudba mesta, kde krom Prago Union + Champion Sound zahraje i Moja Reč a Komplot – více info ZDE:

Zpět