News

Hlučná samota (Výstaviště – Lysá nad Labem, 26.4.)

S jarem se asi letos nebudeme zdržovat a po zimě skočíme rovnou do léta. Ze zmrzlých sklepních backstagí do těžko snesitelných stanů. Od pokřiku „zatop, mrznou mi nohy“ na „to vokno jsem kurva řek, že bude votevřený na risku!“
Začalo nám tohle léto a řítíme se Vzducholodí do Lysý nad Labem na Hlučnou Samotu. Asi kvůli tomu létu jsem čekal open air, když je místem konání Výstaviště. A je možný, že i z velmi podobnýho důvodu zajímaý sál místního výstaviště rozhodně ve švech nepraská a v uhrančivě hypnotické atmosféře tančírny, kde se tiskne tělo na tělo tu pot ze stropu nekape. Nemusí přece hned pršet. Venku ale prší. A když uvnitř ani nekape, stačí, když mží. Rozverná slečna do toho prodává lístky to tomboly, kde každý lístek vyhrává, čepují tu Postřižinské pivo, ale jinak to na Hlučné samotě vypadá spíš na tu samotu, než na hluk.
O patro níž rozjíždí Kato a Maro svými sety lehce privátní silent disco a v hlavním sále už probíhá hemžení na pódiu. Zvláštní konferenciér v metalízovém hávu s třeskutě vtipným projevem uvádí postupně všechny body dnešního zlatého programu: alternativní Kazety, rock n roll v podání Airfare a nakonec punk rapovou skvadru Prago Čůryjo.
Airfare do umdlévajícího publika vstříknou dávku dopingu s vypůjčenými šlágry od Kravitze po The Clash nebo Dylana a když předávají štafetu Vršovickému souboru, pod pódiem už to bublá nadšením. Dezorient Express se bez zádrhelů indiány vytrhaných kolejí prořítí tracklistem ze všech třech alb PU a… A je tu konec. Děkujeme, odejděte.
Když je někde dobrý záměr – třeba vybrat na benefiční akci peníze na vzdělání svobodných matek v Tanzánii, je podpořen zajímavým programem, upřímnou snahou i solidní realizací a kýžený výsledek se stejně nedostaví, je to škoda. 15.000 Kč je tam asi úplně nevytrhne. Ale dělalo se, co se mohlo. Třeba to příště bude lepší.
Díky Ondrovi za pozvání a celé jeho partě za supr servis. Domácí catering o X chodech tomu dal třešinku na dort.

Zpět