News

Poslední Jéžišek

Pozdě, ale přece. Akcí Freeride.cz Last Christmas Party pro nás skončilo hraní v hlavním městě ve dvacet tucet. Měl skončit i svět a po pravdě to podle toho ten večer i vypadalo. Deset kilo dusný nálady – nakrájet a zabalit ssebou.
Zajímavě to už začíná – v Roxy dostáváme protekčně možnost skončit ve 23:00. Na to, že tu mají hrát 2 živý kapely báječná zpráva. Jediný řešení, postavit na to obří pódium obě kapely najednou a začít v devět. Protože dělat z večírku Freeride.cz odpolední představení pro důchodce, to by asi smysl nemělo. Dohoda je jasná – Flavour Band vpravo, Pragofka vlevo. U Cee skončí zvukovku v 16:00, my v 18:00 a v 19:00 se může se rezervou pouštět.
Místní mistr zvuku odpovídá na všechny dotazy o dostatečném počtu a kapacitách čehokoliv univerzálním „není problém“, což je vždy neklamné znamení „na obzoru plachta průserová“. Přijíždíme v 15:45 na pozici, Flavour za 15 minut nejenže neskončí, za 15 minut nebudou ještě ani postavení, navíc jsou roztažení na celé pódium. Chybí monitory, DI boxy, kabely a my zapomněli ve zkušebně hajtku. Skvělý ántré. Všechno špatně, mistr zvuku se však stále s výrazem hypnotizéra zaklíná svým oblíbeným „není problém“ a rychlostí náměsíčného lenochoda tříprsťáka pendluje mezi svou komůrkou a stagí, vždy třímajíc trofej dalšího jednoho nalezeného kabelu…
Máme skluz a lehce tečou nervy. Na pódiu i u pultu. Houká to. Bugí do toho řeže jak hluchej do vrat. Márty už by rád pouštěl, my rádi odfoukli, ale povede se to až někdy ve čtvrt na devět, ufff. Narvaný Roxy vypadá rozhodně jinak, jestli je to slíbenou apokalypsou, Vánočním battlem v nákupáku nebo brzkým startem, těžko říct. Není čas na rozbory, jdem na to a dáme tomu co proto. Chtěli jste temnotu, máte jí mít. V 9 troubí konec všeho „Černá“, lidi se bojí, postávají v koutech a pod pódiem se dají počítat velmi lehce, netvoří ani hloučky. Trvá ale 5 minut a parket je solidně zaplněn a vyráží s náma na hodinovou cestu z Vršovic až na konec světa. Pomáhaj nám s refrénama i hláškama, mávaj rukama, tleskaj, pískaj, křičej, báječný jsou.
Po nás za to bere U Cee a Flavour Band, pak DJs Robot a Akvamen. Napětí vrcholí při velkolepé tombole a dýchánek se pozvolna dostává do obrátek, viz fotky níže. Nakonec to bylo velmi vydařený mecheche, i když to na začátku večera rozhodně nevypadalo.
Děkujem Mártymu, Richiemu a celý partě Freeride.cz, že nás pozvali, že se dělali se skvělejma dekoracema a hromadou drobnejch vychytávek a že se uměj chovat jako profíci i jinde, než na vrcholu světa. Kluci dík. A díky všem, co se nestyděli rozjet boogie i když nebylo narváno a posílali nám energii jak Red Bullski.

Zpět