News

Prago Union v novém světě (a Kato ve filmu)

Takže je po všem. Svět skončil a máme tady nový, se kterým je třeba se poprat. Co na to Prago? Kato si toho dost možná ani nevšiml, jelikož je v jednom kuse zavřený ve Strojovně. A teď během lednového koncertního volna ještě mnohem víc. Příští, zatím bezejmenné, album Prago Union už dostává jasnější obrysy a nějakých 15 skladeb, které jsou pomalu připravené, udržuje ve hře ranné letní týdny coby datum vydání. Budeme si držet palce a sledovat on-line Prago kanály, protože tam se dozvíte, jakmile se něco šustne. Ještě předtím se návštěvníci pomalu se zaplňujícího seznamu letošních vystoupení Prago Union mohou těšit na druhé pokračování kompilace raritního materiálu kapely s nápaditým názvem Metronom 2. Striktně limitovaný náklad dá tak zájemcům možnost zařadit do poličky s releasy Prago nedávno vypuštěné skladby “Rolák“ a “P.P.S.“, vedle dalších zajímavých nahrávek, jež kolem Prago za poslední rok, dva vzniklo.
Prago nedávno též podpořili pár správných věcí. Jednou z nich je projekt One Blood a více vám řekne video s Katem, které lze shlédnout ZDE: Kato rovněž, mezi jinými, propůjčil svou tvář projektu Street Kids fotografa jménem Dereck Hard, ze kterého nedávno vzešla eponymní kniha fotografií, jež si klade za cíl motivovat mladé lidi z ulice k životu, ve kterém po ní budou znovu jenom chodit. Kniha bude pokřtěna za účasti mnoha tváří české urban scény 17. ledna v Lucerna Music Baru a i vaší podporu realizační tým jistě ocení – odkaz ZDE:
Ani to však není všechno. Prsty Prago Union se prodlužují už i mimo hudební píseček díky Katově historicky první fimové roli! Režisér seriálu a filmu Okresní přeborJan Prušinovský si ho totiž vybral, aby ztvárnil jednu z vedlejších rolí v jeho novém televizním dramatu Život na vsi, který na přelomu února a března 2013 uvede ČT1 v rámci cyklu Nevinné lži. Uvidí se, jestli se pan režisér nezbláznil. Přesné datum vysílání se včas dozvíte.
Takoví Monkey Business už to mají za sebou… Pozvali si totiž Kata spolu s PSH na hostování do skladby s pracovním názvem “Rockin‘ At The Lobby Bar“. Jak to dopadlo, to už MB, na rozdíl od nás, ví. My ostatní si musíme počkat na vydání jejich nové desky, které už je však na spadnutí.
A závěrem informace pro ty z vás, které by zajímalo, co si asi tak Kato a spol. pouští, když kolem vás prosviští na bajku se sluchátkami na uších. Ve středu 30. ledna 2013 totiž bude mít od 13:30 do 15:00 Kato plně pod kontrolou obsah vysílání Rádia 1! Ne, nechystá se násilné obsazení, R1 si akorát pro své posluchače připravilo další „Den s muzikanty“ a tak budou mít vybraní hudebníci vysílání pod kontrolou po celý den.
Tak to je zatím vše, přepínáme. Mějte se co nejlíp a vidíme se na koncertech: www.pragounion.cz/koncerty

Zpět