News

Výzva nejen na fotbálek (Freeško, Rožnov pod Radhoštěm, 8.12.’12)

Že k Prago Union patří fotbálek je věc naprosto jasná. Někteří promotéři ho pro naší zevl partu přemisťují rovnou do backstage. Někteří ho dokonce narychlo někde půjčí, aby se maestro cítil jako doma – protože doma má fotbálek vzor Dezorient Express. Někdo vedle bedly ve frýzu a prskoletu uspořádá dokonce i více, či méně improvizovaný souboj fotbalistů na štanglích. Že by se do toho ale někdo obul jako Josh v Rožnově? To se nám ještě nestalo.
Když jsme totiž po desátý dorazili na pozici, tedy o slabé tři hodinky později, než bylo v původním plánu, čuměli jsme jak ten vejr. Stolů tu bylo nepočítaně (tuším 5, ale je možný, že i víc), z minimálně kvadrofonní reprosoustavy se ozývalo hlášení jak na Hlavním Nádraží – „pozor, na stole číslo 5 se hraje semifinále turnaje amatérů“. A že za těma stolama stáli chábři, co vypadali, že amatér z nich není nikdo, to snad netřeba dodávat. A stoly, to je další kapitola. Žádný výplod domácího kutilství, do kterého se lije pivo a chodí blít už po generace, se nekonal. Výkon místních týpků a jejich stoly 4P (PoPyčiParádníPráce?) přímo vybízeli k výkonům, které volali po reprezentačním triku. Kdo se nepotkal s formou, dával do toho srdíčko, sázel na štěstíčko a ježdění po zadku – no tak určitě.
Bujará nálada vládla i v sále. Klub Freeško parádní a lidi hoří. Že je venku asi 13 pod nulou nikdo nedbá. Občas se stane, že je obecenstvo vyzývané. Tady ne, místní lepé děvy za to brali velmi vyzývavě. Drali se na pódium, kde trsali a svůdně vrtěli bokem jako by si chtěli vyhodit kyčelní kloub. Nejnevybouřenější kusy se o něco podobného snažili i v průběhu konciku Prago Ányjo.
Nebylo sice zrovna narváno, ale na menším městě týden po koncertě H16 a v klimatických podmínkách, kdy místní obec eskymácká pořádá zkoušku dospělosti a do lesů se vrátili mamuti, bylo těch pár stovek stejně malý zázrak. Navíc se zdálo, že každý, kdo došel si to užil, jedl, pil, bavil se a hodoval a jestli neumřel, baví se ve Freešku dodnes.
Díky Joshovi za pozvání, zdravíme Lucky Boye a 4P Crew a vidíme se s novou deskou. Ú ÍÍÍÍ.

Zpět