News

Všechno nejlepší Lukáši (Club Kino, Černošice, 1.12.’12)

Prago Union jsou asi poslední, kdo by se snažil holit. „Dvoják“ je pro flinky a floutky z Matky měst takřka neznámý pojem, ale někdy se to holt sejde tak, že nejde jinak. Jedním z těch „někdy“ byla i sobota 1.12. Nejdřív benefice One Blood v Chapeau Rouge a pak narozky Lukáše. Na obou akcích jsme chtěli být, ani s jením datumem nešlo hýbat. Jediný způsob, jak to tedy realizovat, bylo rozhýbat Prago Union a nechat je objet obě akce.
Club Kino Černošice nezní sice na mapě klubové kultury ČR jako ta nejlukrativnější adresa, ale případný obavy uklidňujou už fotky na webu podniku. Když dorážíme před devátou na místo, je to ještě mnohem lepší, než jsme doufali. Tenhle „výsek ulice“, kde jsou na podlaze dlažební kostky, jsou tu pouliční lampy a průčelí domů, výloha vetešnictví i balkonek a vše vypadá fakt skvěle. Nic podobného jsme za dva a půl roku od vydání Dezorient Expressu a poctivýho šněrování mapy na cestách za dalších koncikem, ještě neviděli.
Jsme na oslavě narozek, nálada je tedy patřičně bujará a hladinka se blíží červenejm hodnotám, i když večírek vlastně sotva začal. Za koly selekta Herby Boy, kterej to nešetří a pálí tam bez stylové diskriminace cokoliv od reggae, přes dancehall a hip hop po dubstep a zase zpátky. Na Lukášovu oslavu dostal pozvánku i En.Dru, který vybaven mikrofonem, looperem, iPadem, mixáčkem, ale hlavně groovem baví publikum svou improvizací na téma beatbox. Nálada je dávno v provozní teplotě, když dojde i na hosty. Jednou se přidá MC Jacob ze Skyline a dává jak beatbox, tak svůj engliš rap. A podruhé i oslavenec večera Lukáš. A nutno podotknout, že za En.Druem, kterého hajpuje jako nejlepšího beatboxera u nás, vůbec nezaostává.
Když nastupujou Prago Ányjo, už všechno pumpuje jak na povel. Nadšený oslavenec ke konci koncertu dostává od Kata další z jeho nekonečné série ručně malovaných čepic a zdvojuje svého oblíbeného rappera.
Po koncertu si společenské vyčerpání vybírá svou krutou daň. Kam oko dohlédne, tam se s někdo rve s „přepísklou jízdou“. Lev saloonu v basketovým dresu s imidžovým vytetováným rukávem jako by hrál fotbal, byl tak dlouho za lva, až padnul. A jak si kdo ustele, tak si taky lehne, rozbalil svůj bivak přímo na těch pěkných dlažebních kostkách Clubu Kino… Ale stálo to za to, ne?
Lukáši, všechno nejlepší. Fotky by Fotografuje.eu

Zpět