News

Kato na hrad (Calypsso, Lysá nad Labem, 23.11.2012)

Kato sice překřtil tenhle podnik v Lysý na Apocalypsso, ale prokecnu rovnou, že nás tam žádná kolosální tragédie nepotkala. Nic na tom nezměnila ani jedna moje vzpomínka na dětství: pohled přes zamlžený okýnko limuzíny Škodylak 100 na tátu, jak se v děsným chcanci snaží u maďarský louže jménem Balatón postavit obří stan honosného jména Villa Calypsso, kam se klidně dalo zaparkovat vedle luxusního nafukovacího lože i naše neméně luxusní přibližovadlo a ke kterýmu nám dali úplně vše – metrák tyčí i metrák impregnovanýho plátna, jen zapomněli na návod a mně asi prvně došlo, že můj táta není superman a všechno prostě nedokáže… Ani tenhle flashback žádné špatné znamení neoživil a že to tu jeden hamboj nezvlád a nablil si poctivě do mikiny? Říkejme tomu třeba kosmetická vada, co se stane i v lepších rodinách.
Jak to tedy minulý pátek v Lysý proběhlo? Parádně. Dorážíme v plný síle, rozšířený o Joshe a Deni. Je před desátou a že by se to tu třelo tělo na tělo, to se rozhodně netře. Lipo s hambojema sedí připraven ve VIP backstagei – rozuměj sedí na červených sedačkách na pódiu a lehce s ním vibruje nervozita ohledně osudu dnešní noci, i když je ještě mladá. Ono pódium je od minula vůbec zajímavě vyřešeno. Přímo na něm je totiž další bar. Od dveří vidíte 5 řad lidí. První a druhou před pódiem, nultou tvoří vystupující, mínus první kunčafti na pódiovém baru, mínus druhou pak obsluha tohoto baru. Taky možnost.
Na hitparádu to nevypadá, ale majitel klubu je pozitivní a promotér Tóóša vůbec nepochybuje, že to dneska dopadne výborně. Tak výborně, o dost příjemnější, než promotér, co vítá skučením dobitého psího remixu. Situace mu navíc s přibývajícím časem začíná dávat za pravdu a když jde na věc Lipo s Beefem a ODDem za konzolí, co znamená konzoli, pod pódiem je plno jak na závod v plavání. Styl? Znak ani motýlek dneska nebude. Fanynky jdou do plnejch, a ty odvážnější si přijdou pro odvážnou fotku a podpis na dědictví po mamince.
A zase jednou jupí do světa, může na věc rapulos vletět i Pragofka. Trochu nám to houká, ale lidi v tom jedou s náma. Máme tu skaláky v trikách Prago, suvenýrově vyzdobených pamětními podpisy, v tričkách vlastní výroby i s vlastními slogany jako „Kato na hrad“… A jestli jsme se na začátku báli apocalypssy a chcíplýho psa, teď to tu řádí jak vzteklej pes s pěnou u huby. ‚Sem vyvr-hell, vyvrhlo mě hell. Katokomba si to štrikuje po jevišti, žongluje s češtinou, Maro se staví na levou zadní, škrábe jako by měl kikiris a žongluje buben. Hlediště nežongluje ničím, snad jen pocity a v rukou má dobrý, dobrý a dobřejší.
Tak, vykecal jsem to už na začátku, když na konci zopakuji, že to v Lysý nebylo Apocalypsso, ale bylo to velmi dobrý, moment překvapení chybí. Ale vyměnili byste ho za dobrej mejdan? My totiž ne. Takže Lysá, my ti děkujem. Zdravíme Lipa a partu, děkujem klubu Calypsso, díky Tóóšovi za pozvání, díky za fotky alá Noll a do roka se vidíme znova, snad konečně i s kapelou?

Zpět