News

Koncik s Beatnuts bez Beatnuts (Tábor, 20.10.)

Milý deníčku na šňůrce, dneska to bude trochu hustější. Když už jsem si jal sám sobě gratulovat, jak jsme konečně jednou promákli „routing“ naší sakra dlouhý šňůry a jedeme pátek Budějice, sobota Tábor a těšil se na legrační přesun, přišla nabídka na podporu charitativního projektu nadace Krtek v Brně. Routing ČB-Bruno-Tábor je o něco hustější, než velel původní plán.
Ve 4 ráno je noc příliš mladá, než aby se šlo spát, budíček v 8 tedy vítáme radostně. Snídani si klohníme v Budějicích taky velmi radostně. A i tou šílenou mlhou po těch šílených silnicích směrem na Bruno se s nasazením života řítíme velice radostně. V Brně máme něco přes 2 hodiny na stavbu, hraní s Champion Soundem, bourání a naložení se zpět. Zvukař je největší profík, slyšíme něco mezi tichem a rezonanční frekvencí lebeční kosti. Děti ale battlí o krále Štatlu jak o život a pomoc dobrý věci – dětem, co bojují o svůj život opravdu, ta se počítá vždycky. Jednou snad uděláme benefici i sami na sebe a naše strhaný psí ksichty – křížence šarpejů s basetem.
Pátá v Táboře se nedaří. Když dobloudíme na místo, je spíš šest, než pět. První informace je skvělá. The Beatnuts dnes nedorazí, JuJu je nemocnej. Výborně. Když chybí headliner, to mají mazlíčci rádi. A ne že by to tahle parta udělala prvně. Nechává tu za sebou hnědou stopu už druhého prosraného konciku. Když k tomu přičtete omračující počasí, které se asi chystalo na natáčení Zániku domu Usherů nebo filmovou verzi Rákosníčka, protože klub Milénium byl až daleko za mlhou, která byla tak hustá, že by se dala krájet, vyjde vám jediný – osud dnešní noci je ve hvězdách. Ve hvězdách, co nedorazili a co nejsou vidět.
Nevadí, mrknem na kola, kdybysme snad chtěli protáhnout vozový park tůní tuningu a můžeme zvučit. Klub Milenium parádní, velikej, vybavenej, dokonce máme šatnu po Beatnuts… Jestli si někdo nemá na co stěžovat, jmenuje se Prago Union. Nechybí tu nic. Nebo nic, něco přece. Zato podstatně. Lidi. Naděje umírá poslední, okolo půlnoci už se ale poroučela i ona. Narváno dneska holt nebude.
Ani tenhle moment ale není tím, na který by si zrovna naše parta mohla stěžovat. Když hrajou Čůůůryjo, sejde se pod pódiem asi vše, co se dneska večer nachází v klubu Milenium a to včetně ostatních kapel a snad i soutěžících v páce. Soudě podle toho, co pak říkají, se to snad líbí těm i těm.
Zážitek to byl, a to se počítá. Proběhlo hiphopový focení, které náš zvukař Tomáš Sochůrek krásně definoval: „Myslíš to, jak se dva a víc lidí chytí okolo ramen v divný póze a dělá něco divně s prstama?“ Přesně tak, pozice prstů od uslintanýho menťáka po poctivý zápaďácký Wéčko, všechno bylo… Všechno až na ty Beatnuts.
Díky Davidovi s Tomášem, že se chovali jak profíci, i když jim zrovna nešla karta, díky za fotky Davidovi Peltánovi a hlavně: díky všem, co nás přišli v Táboře podpořit. U ÍÍÍ.

Zpět