News

Rozproudění na závěr – Prago Union na festivalu Proudy 2012

S brejlema nebo bez brejlí? Ptali se kdysi United Heads. S koulema nebo bez koulí? Ptaj se na festivalu Proudy o pár let později Prago Čůryjo. Nevím, co budem dělat, ale dlouho to u studentských kolejí na Jižáku (Kunratice tady tomu říká vážně asi jen místní hrdá starostka) vypadá, že to teda bude sakra bez koulí.
Festival Proudy 2012, 1. multimediální festival v Čechách, vstupný satármo, počasí krásný a?… A nic. Dorážíme na místo. Nálada výborná. Dokonce jsme to našli a přijeli skoro včas. Přesto že jsem už několik akcí předtím nazval „posledním open airem“, bude definitivně poslední až tento. A místo očekávaného podzimního chcance je v posledním záchvěvu babího léta na triko s krátkým rukávem. Vybórný. Hrajou WWW. Zvuk je parádní, zázemí skvělý, areál zajímavý, se spoustou atrakcí. Všechno je multimediální a na svý pozici, moderátor Nasty vtipnej, všechno šlape. Chybí jediný: lidi.
Nevadí. Chystáme se i tak každý po svým. Půlka party se ztratí, když je potřeba tahat a simuluje rozptýlení, či zdravotní neduhu. Druhá když je třeba zvučit, zrovinýnka pije pivo s felákama. A třetí půlka dorazí jak na potvoru v hodině dvanácté. Kapelník si obaluje nervy a vyrábí sendvič jako bysme obsadili cizí šatnu a chystali se jí vybílit. Sendvič, jaký možné už lidské oko vidělo, ale nikdy předtím lidská pusa nepozřela. Hustý.
Jak se připozdívá, přibývá konečně i návštěvníků a všechny ty vzducholodě s kamerama, formule, videohry a kyberpunkáčský vychytávky nejedou na pozadí louky zelený, ale v kulise důstojné události, o jakou se tu organizátoři ze všech sil snaží.
Máme kliku. A stejně jako snad ještě nikdy jste nás v tom nenechali. Když jdem na pódium, je vás tu tisíce, až kam bulva dohlédne. Energie proudí všemi směry, během našeho koncertu se „maluje“ projektory na okolní koleje a dokonce nás nechají přetáhnout původně velmi zásadní osmou hodinu. Zkrátka nakonec je z toho Prago Pyčo klasika jak UHO.
Takže bez proudu anebo s proudem? S proudem.
Díky Ondrovi za pozvání, Markovi za supr servis, Yrkovi za fotky a vám za definitivní rozloučení s létem a hraní pod širým nebem. U ÍÍÍ.

Zpět