Media

Vyprodaná Blava (RAP, KC Dunaj, 18.5.)


Tak se to povedlo! Projekt RAP – Reč A Prago lidi přeci jen zajímal. Vyprodanej KC Dunaj. Slavíme na na terase tohohle parádního prostoru. S pocitem králů se navzájem štípem, jestli se nám to nezdálo. Nezdálo. RAP byl VAR. Ještě před pár hodinama tohle barevný kombo vypadalo všelijak, jen ne růžově.

Začalo to loni na podzim. Přesně 14.11. ráno, po prvním koncertě Prago Union v KC Dunaj bylo jasné, že se sem musíme vrátit. A protože se rádi vracíme, ale neradi opakujeme, vznikl nápad na projekt RAP – Reč A Prago. Začali velké debaty nad pivem s MR. I když idea byla jasná, dohodnout datum a dát dokupy podklady zabralo několik týdnů. Následuje několik dalších měsíců zkoušení. Přes veškerou naší snahu se ve zkušebně scházíme v plné sestavě jen jednou. Je to sice var, ale var je to od první zkoušky s padem. A var je to ještě větší, když přichází info, že na stejný datum – 18.5. je do Blavy naplánované ještě jedno vele kombo s živou kapelou: PSH + Monkey Business… O úspěchu našeho projektu ani na chvilku nezapochybujeme, ale rozhodně je zřejmé, že o diváky bude slušná bitva. Pěknej plakát, videa ze zkušebny, trochu PR masáže, den D se blíží a zdá se, že nejsme sami, kdo se na něj těší. 3 dny před akcí hlásí KC Dunaj 200 prodaných lístků. To nevypadá špatně.

Den D. Vstávám v 6, jedu pro Žihadlo. Na Topolu u zkušebny se to trousí jak šváby na pivo. Maro s Katem dávaj vlak. S lehkým zpožděním vyrážíme. Chybí nám „lepík“. Hurá do OBI aneb jak prosrat půl hodinku. Nabíráme Rejdyma a další skluz. Cestou vzniká nová frakce v kapele a nový projekt. Brainless Mark & Ruffhead Bobby are The Lobotomiks. V Brně nabíráme Perníka a skáčem do náruče nákupáku. Někdo potraviny, někdo toaletu. Další půlhodina v prdeli. S MR se nám povedlo sejít jedinkrát, ale na místě jsou včas, zatímco my meškáme skoro hodinu… Zpocený a unavený, ještě jsme ani nezačli.

Stavba zrovna neodsejpá, steně tak zvukovka je úplně medová – rozuměj „táhne se jak hovado“. V kase zbývají 2 poslední lístky. To vypadá dobře. Supa zvukovku nestíhá. To vypadá hůř. Projedeme repertoár MR a cejtíme se klidně na fotbalový stadión, nafouklí jak světová šampioni v krumpu. Dole fronta s bláhovou nadějí, že lístky na místě ještě budou. Pípá mobil s prosíkem o nějaké neexistující zapomenuté lístky. Dneska to asi bude var, jen abysme se nezavařili ještě než to celý vypukne. Zvuk máme poladěný a co na tom, že se nepovedlo rozluštit hlavolam místního světelného parku. Jsme ready to tu nechat lehnout popelem. Začíná první pecka s MR a Zverky vříská refrén „cítíš oheň keď dáváme cez mikrofón…“ Cítím.

A dál už tu jízdu zakončenou pocitem králů na terase KC Dunaj znáte. Vyprodat KC Dunaj den potom, co v Blavě hrál Spirit a spol, ve stejný den, co o kousek vedle hráli PSH + Monkey Business? Taková přízeň fanoušků a osudu je pro nás opravdu velká pocta. Moc si toho vážíme. Díky vám za podporu, díky Mišovi a holkám z KC Dunaj za super servis. Vidíme se příště?

Jinak foto najdete na 90BPM.sk ZDE: nebo na Refresher.sk TADY:

Zpět