News

Velký trailer malého nočního videa

V pondělí 21.5. skončí 3 měsíce čekání na nový klip Prago Union. V pondělí 21.5. od 17:00 totiž proběhne na Óčku v pořadu Face 2 Face premiéra klipu „Bezedná noc“ od party Tvision.
Proč klip, který měl být za 4 týdny, pak za 6, bude nakonec až za týdnů 12? Protože udělat „nějakej“ klip rychle umí každej jouda, ale technicky a hlavně časově velice náročná počítačová postprodukce vyklíčovaných scén točených na zeleném pozadí prostě trvá.
Nebude to přeplácaný počítačový kýč? Úplný zlato kočičí. Vůbec. Jsou tam průlety kamery kolem Kata v akci. Ale ne říší fantazie. Říší hnusnýho reálu. Průlety zasazené do pošmourných reálií nočních ulic, starých domů a chátrajících továren. Studenej pot. Skřípání chybějících zubů. Smrádek jak z ulice a chládek jak z márnice umí dýchnout, aniž by člověk navštívil 5D kino. Ten zvláštní tanec na hraně, kdy tě něco děsí a fascinuje zároveň. Nevíš, jestli husina naskakuje proto, že se těšíš nebo spíš bojíš. Těš se. Třes se.
Nervózně těkavý Kato. Maro, vzor kanadský dřevorubec. Měsíc v obřím úplňku, co se objeví jednou za padesát let. Sugestivní herec. Maketa mrtvoly… Ty všechny v klipu uvidíte. Točilo se dlouho a i přes syrově neveselý výsledek vznikla veselá historka z natáčení: „Natáčíme s velmi reálnou maketou mrtvoly na frekventované noční ulici. Čekáme haló. Mnoho drastických reakcí kolemjdoucích a minimálně jednu návštěvu policejní hlídky… Místo toho si jen ověřujem pravdivost Katova textu: ani mrtvola s námi nehne. Lidé projíždějící kolem v autech sice podivně zvedají hlavy a dívají se přímo na mrtvolu, ale nikdo nějak výrazněji nereaguje ani se neptá… A policie? Nebuďte bláhoví“.
Některý noci jsou bezedný. A jestli jste mysleli, že ode dna už se dá jen odrazit, tak bacha, i některý dna jsou bezedný. Tady máte trailer:

Poslední šance se tomu vyhnout tedy je: v pondělí 21.5. v 5 odpoledne nepustit Óčko a pořad Face 2 Face s Panem Radu, kde proběhne rozhovor s Katem, premiéra klipu “Bezedná noc“ a ještě jedno překvápko… Pak už můžete akorát čekat, až si to pro vás přijde samo. Jedna, dvě, Kato si jde pro tebe…

Zpět