News

Opava má ráda divočinu (Opavský Majáles, Městské sady, 7.5.)

Majáles turné Prago Union po krajích Českých a Moravských nás zaválo do Slezska. Je pondělí 7.5. a Opava čeká.
Tma, lehce bloudíme. Nic neslyšíme ani s hlavem z okýnka Pažouta. Nechce se nám věřit, že máme jet do parku mezi lidi do tmy. Ale jsme tu správně. Tisíce a tisíce lidstva v náladě a zkuste jima projet do backstage. Čeká nás nadšení, celkem kláda a koncert Le Pneumatiq. Trefit samou radostí zpěvačku do obličeje plným kelímkem piva, to už vyžaduje solidní mozkovou obrnu.
Moderátorka vyhlašuje „Prago Junyjon vyjel přímo z Chaozzu“ a jde se na věc. Krásnej noční prostor. Parádní pódium. Lidi s rukama nad hlavou. Někteří s holkama za hlavou. Všichni fanděj, jako by Prago Pyčo byli snad to jediný, na co v tom bohatým programu dnešního večera čekali. Jen některým jedincům to při všem to nadšení lehoulince ujelo s alkoholem. A na jejich profesi až tolik nezáleželo. Místní fotograf, co vypadal, že by se při troše nepozornosti taky mohl oběsit na vlastní šále se chvilku tvářil, že snad přidá ruce k dílu u Marových kol z oceli a budeme mít DJe dva. Chvilku se schylovalo k jeho break dance vložce uprostřed stage a nakonec fotil vsedě, protože ho zradili vlastní nohy… Hlavně, když je sranda. Blížila se posunutá policejní hodina, modrý majáček hrozil každou vteřinu, ale publikum chce víc. Není zbytí, než tam poslat „ticho, klid, prosil bych nerušit, jinak bude zle a to ti můžu zaručit“. A závěrečné „Hey!“ už byla jen euforická rozlučka s naprosto skvělým opavským publikem.
Sbíráme gramce, mixy, věci, sebe a jedem směrem klub Třináctka. Afterparty po studentském Majálesu… Co čekat, krom zombie bálu? V přízemí nás vítá herna a kluci, co maj rádi holiče a Slezsko… Nechápem, jestli jsme ve správném lokále nebo si jdem jen pro pár na rypák nebo jak to bude. Klub je ale jen o patro níž. Zapojíme a nálada obrovská. Trsá se celej večer až do časného rána. Vyzývavá slečna fotografka v odvážných podvazkách a spousta dalších figur místního panoptika nám zpříjemňuje chvíle do tří do rána, kdy to konečně balíme a pálíme rovnou na koleje.
Opavo díky, byl to neskutečnej nátěr. Doufám, že se zase uvidíme a že to bude spíš dřív, než pozdějc. Díky Stiffovi a partě za pozvání, neuvěřitelnýmu publiku za support a Sunny69 za fotky.

Zpět