News

Brno vedro (Majáles Brno, Sportovní areál Hněvkovského, 11.5.)

Každý Majáles, na kterém jsme letos byli, šlapal. Na každém bylo lidí 3 Beyoncé a reakce parádní. Stromovka byla vyprodaná, Plzeň narvaná, Brno hlásí vyprodáno předem. První, co slyšíme o lístkách je, že se dají na internetových aukcích sehnat za litr… Hustý.
Budík mě tahá na nohy ve 4:00. Když zní úkol: „buďte v Brně v 8“ a vezete ssebou partu Lobotomix, není to jen tak. Sraz v 5, ani odjezd v 5:30 se úplně nepovedl. Indygové dítě jede vlakem. Ležící Buddha má skluz. Čambáro tak dlouho řešil, jestli není lepší nechodit spát vůbec, až zaspal… Žihadlo ale polyká kilometry své oblíbené D1 a za chvilku v tom Brně přeci jen jsme. Doráží Dan Čech, domlouváme se, jak to vše provedeme a otvíračka nového shopu iStyle může začít. Kombinace Kato s peckama, Maro se skrečema, Radimo s flétnou, kompem a padem a Dan s beatboxem a ftipem funguje a baví nejen krásné hostesky.
14:00 přejezd směr Sportovní areál Hněvkovského. Přijíždíme a okamžitě tahat, stavět, zvučit. Před pódiem 5 lidí. Zvučíme půl hodiny, začátek přetahujem. Před pódiem houstne a houstne. Je vedro jak blázen. Netové titulky hlásí lámání rtuťových rekordů. Při pohledu na vyhřezávající ženství všude kolem se není čemu divit. Kato a spol se prokousávaj repertoárem zkráceného festivalového setu Prago Union a vděčné brněnské publikum už dělá virvál jak blázen. Už podruhé musíme vynechat „Verbální atentát“, ale vůbec to nevadí. Když se rozjíždí závěrečná „Hey!“, tleskaj lidi riddim jako by na pódiu stáli Queen. Tou dobou už máme tak narváno jak to vůbec jen pod naší iDnes stagí jde.
V celém areálu je tolik lidí, co jsem na fesťáku v životě neviděl. Číslo z turniketů nemám, ale určitě by se mi z něj protočili panenky. Var. Jediný neduhy jsou šílenej prach a značně zoufalá úroveň stánkového cateringu. Jinak totiž Brno zavdalo strašlivě.
Díky iStyle za otvíračku, Michalovi za pozvání na Majáles, Bambixovi za pomoc a za to, že nám neutnul poslední pecku. Díky Vojtovi za fotky. A hlavně: díky publiku. Křičet „Prago Pyčo“ PĚT MINUT POTOM, CO JSME ZE STAGE?!!!! Brno hardcore! Brno pyčo!

Zpět