News

Šelmy na prvním letošním open airu (Ústecký Majáles, Letní kino, 25.4.)

První open air roku 2012, to je pane výzva a plán dne. V Ústí jsem zatím hráli vždycky buď v Circusu nebo U Vraku na fesťáku Skillz. Jak vypadá místní Letní kino nemáme nejmenší tušení.
Každý jsme si asi představil něco trochu jinýho, ale myslím, že ani kdyby se ty naše představy poskládali a sečetli, takhle majestátní amfityjátr by z toho nevzniknul. Prostor jak hovado obrovitánskej se střechou jak kdyby odřízli roh stadionu Anfield Road a převezli ho z Lívrpůlu rovnou do Ústí. Ještě než stihnem zavřít pusu, říká nám Majkl: „teď to plný není, ale loni tu bylo na Michala Davida 6.500 lidí“… No, co na to říct? Ne každej holt umí házet oslnivý prasátka do každýho koutku tohohle krásnýho místa, rozhazovat Céčka a pampit do kraudu Decibely lásky. O o o.
Jdem omrknout zbytek. Týpci tu kravěj a chození na laně už je asi nerajcuje dost, tak na něm skáčou. Parta kolařů se bez bázně a hany rakví v místním závodu ÚL-LET 2012 a nutno dodat, že jedou ve vážně velkým úletu, včetně holek – velkej respekt. A do toho se tu prohání spousta namalovanejch a navlečenejch lidí. Potkáte tu zebru, potkáte tu žirafu i lecjakou neidentifikvatelnou potvoru, jasnej prim ale hrajou šelmy kočkovitý. Předváděj se a lísaj… Žádnej div, že exemplář s názvem Levhart Obláčkový v dámském provedení nakonec vyhrál první cenu.
Obří jeviště, obří hlediště a denní světlo – to není zrovna Katova oblíbená kombinace. I tak si ale získává místní, jak o závod se stahující publikum na svojí stranu během prvních dvou skladeb. A pak už mu zobou s ruky, bez ohledu na to, jestli jde o skalní fandy s vlastním dizikem trika Dezorient Express nebo řadové návštěvníky Madžálesu.
Po intermezzu s fotbálkem, pizzou a semifinále Ligy Mistrů pak ještě totálně narvaná áftr párty v klubu Doma s Prago DJs a i když nás nechce Ústí pustit, musíme domů spát.
Ústí dík, byl to var. Díky Majkovi za pozvání, Markétě a Jakubovi za servis a vidíme se možná ještě do prázdnin.

Fotky z celého Majálesu a kolařského klání ÚL-LET 2012 najdete na stránkách Párty Ústí ZDE, ZDE a ZDE:

Zpět