News

Když já řeknu bramborová, vy řeknete kaše (Na Rampě, Marihuánské Lázně, 6.4.’12)

Mariánské Lázně, to je srdcová destinace. Už od dob, kdy v klubu Hula Hula probíhalo mejdlo Phart Vibez Jam, kde na pódiu defilovali kultovní uskupení jako Da Infamouz Rigor Mortiz, DHP, Double Zero, All Unity, Da Pragstaz, OD Bimazoo, Da Maniac Clan a další zapomenutí nezapomenutelní, se prostě Mariánky cení. Tzn cca od roku 97. O 14 let později tady v klubu Na Rampě proběhla tajná premiéra Prago Union Livě Bandu. O 15 let později, opět Na Rampě proběhla premiéra spojení MC Gey & DJ Fatte + Livě Band. Nebál bych se říci, že to byla premiéra úspěšná… Prcat, že to byla MRDA do palice, o tom se netřeba dlouho přít.
Když odhlédneme od čistě hudební stránky věci a ponoříme se do atmošky. Jakou asi tak mohl dav po pódiem cítit, když MC s obřím drnem na hlavě šíří davovou psychózu nahlodáváním stereotypů a nechává je jak hypnotizér opakovat „když já řeknu mandarinky, ty řekneš ovoce“, „když já řeknu bramborová, ty řekneš kaše“ a vše zakončí majstrštykem: „když já řeknu jak se máte, ty řeknes hmm, hmm, nevím, nic moc“? Aby si po několik kotoulech, lekci v můnvolku a dalších prostocvicích vyrovnal přítomná dvě kila do fronty, do které poslal regulérní stage dive? No hele, prostě var. Var, var, V A R.
A to se teprve dostáváme k muzice. Gey rapuje jak stroboskop. Má hlas, má rýmy, má punchlines, že by ti vymlel zuby. A to vše ještě prokládá zvířecími skřeky největší vopice na týhle zemi. Bob válcuje za studena. Když řeže do činelu od popelnic ve skladbě „Podvodník“, je to temnější temnota než Vodník z Kytice, i zelený mužík by mu zatleskal (že je zkušebna Livě Bandu Na Topolu je znamení přímo z centra Vesmíru). Mrakofka hrotí kejtru, Watcha tvrdí muziku nejen na base, ale gé zachovává i na Korgu, ze kterýho hrne všechno od hloubky po g funk. Fatte skrečema řeže hlavy a na vše dohlíží jak principál Rejdymou, co šlehá do padu jak černokněžník než zvolá symsalabim a udělá černou magii…
Jestli minulý pátek propukla v Mariánkách a okolí opičí chřipka, víte, kde to začalo, ale pšt, drží se huba.
Když nastoupil na prkna Kato a Prago Union, byla to úplně jiná energie. Úplná klidná síla. Kato není takový exhibicionista, je spíš introvert, ale charizma z něj teče proudem i tak. Na kapele je na první poslech znát, který materiál měl premiéru dnes a který před rokem a půl. Vše je sešlapané jak školní přezůvky, sedí to ligově a problém poznat věci by mohl mít maximálně pamětník místní premiéry s hodně živou pamětí.
Po hodině a půl ryk utichá a mejdan i Velký pátek končí. V Mariánkách to zase jednou bylo ale sakra veliký.
Díky všem co dorazili a podrželi už druhou premiéru na tajňačku. Díky klukům z Tachova, že je neurazili moje vtipný tweety. Díky Kukymu za pozvání, zdravíme Mikra a Fajkyho aka Whynota aka „Ňákej zombie leze sem, to se ti to podobá, jó, je to tvoje mrtvola“. Mariánky pro realitu, ještě se určitě uvidíme.
A slečny na baru? Jděte se vysrat! Utnout Katovi poslední pecku jeho DJ setu, neumět se přiznat a vzápětí machrovat „my to nebyly… ale i kdyby, tak co jako?“ Jako hovno, jste debilní krávy, kéž vám to zůstane.

Zpět