News

Projekt Livě Band na Votvíráku

Hraní s Prago Union už je zažitá rutina. B-boy funk projekt Champion Sound už také není žádná novinka a na zásadních breakových akcích, kde pořadatel chce oživit doménu DJs i živou kapelou, se stává jasnou volbou – od Wake Up Jamu po letošní světové finále Outbreaku na Slovensku. Společné hraní s Moja Reč už je venku a je to další krok k projektu zatím největšímu. Projektu Votvírák.
Den D je pátek, 15. Června 2012, sektor Milovice, festival Votvírák. Na hiphopový stagy se odehraje něco velmi zajímavýho. Livě Band tam totiž bude předvádět celý den několik svých poloh. Vedle speciální show Champion Soundu s b-boys a tradičního koncertu s Prago Union, doplněného o nové kousky přijdou i koncerty další. Od začátku roku Livě Band postupně připravuje a cvičí repertoár dalších kapel a MC’s. Ve společném programu tam tak bude k vidění MC Gey & DJ Fatte. Bude tam Otec Vec se setem postaveným především na jeho nové, chystané desce. Bude tam samozřejmě Moja Reč. A bude tam i Majk Spirit.
Složení kapely bude stále stejné – El Boogie Man bicí, Mraky Mrak kytara, Watcha baskytara, micro Korg a kapelník Radimo saxofon, příčná flétna, MPC a pad Roland SPD-SX. Zvuk bude ale u každé kapely jiný – takový, jaký je zvuk té které kapely. Princip s klikem pro bubeníka a samply, které se naživo zahrát nedají vůbec, nebo jen špatně, bude fungovat v úplně novém rozměru. A jestli si snad někdo myslel, že „old school boom bap“ je to jediný, co Livě Band dokáže zahrát, 15.6. bude rázně vyveden z omylu, protože hranice nejsou. A jen aby nevznikla mýlka, nejde o žádný honění trika, Livě Band si nejede na egotripu a na Votvírák si nejede hrát na hvězdu večera. Tahle parta jen půl roku drtí, aby ukázala živé pojetí hiphopu, přidala klasickému MC/DJ formátu energii živé kapely při zachování groovu a zvuku všech projektů. A že si „cestou“ splní sen tím, že budou mít čest si na podobné akci zahrát s aktuálně asi nejlepšíma ve hře je paráda a zážitek pro všechny, kdo se budou během večera dělit o pódium.

Zpět