News

Prago v Ostravě, pyčo (Marley, Ostrava, 24.2.’12)

Tohle byl metal v Metan City. Dámy a pánové: ano. V pátek 24.2. to byl na Prago Union + Livě Band v Ostravě v klubu Marley sakra barevnej nátěr. Byl to var. Lidi řvali, jako bysme nehráli v klubu na Výstavišti, ale vyprodali Bazaly. Lidi řvali tak, že by dostali husinu i z hluchýho. Lidi řvali jako by Prago Pyčo byla nejvíc cool hláška a jejich srdcová kapela zároveň. Marley hořelo nadšením. Holky byly sexy, věděli to a dávali do toho všecko. Týpci se plazili po stropě. Vydrželi pařit a skákat celej koncik, tedy skoro dvě hodiny. Narváno. Atmo stříká a dá se krájet zároveň. Neuvěřitelnej zážitek. O S T R A V A R…
Kdyby snad někdy někdo pochyboval stylem „má to vůbec smysl?“ a podobně, koncerty jako tenhle v Ostravě jsou ten nejpádnější argument a ta nejlepší odpověď. Stojí to za všechno.
Navíc koncertem zážitek jménem Ostrava nekončil, neuvěřitelná časová konzerva jménem Hotel Metropole s halucinogenním lustrem, co vypadal jako ulovená medůza, nápisem „lázně“ na papundeklových dveřích do pochybné koupelny nebo famózní zasedačkou se stolem na hostinu rytířů kulatého stolu, králů nebo přinejmenším soudruhů celýho ervéhápé? To bylo zatracený hácé.
Ostravo díky. Díky Lowovi, že nás pozval a že je profík. Díky Tomášovi a Báře z Marley za tradičně supr servis. Díky Lukášovi Plačkovi za fotky. A hlavně: ještě jednou díky neuvěřitelnýmu místnímu publiku. Začíná být problém si udržet přehled o tom, kde to bylo nej, ale Marley každopádně velmi zásadně promlouvá do pořadí na bedně. Slovo. Jedna.

Zpět