News

Víkendový trojboj part 3: Nordix aka Ányjo na horách

V sobotu 18.2. se Prago Union konečně dočkali. Na koncert už se dostali snad úplně všude, jen to hraní na horách pořád chybělo. Jen do soboty a do výborné akce Red Bull Nordix.
Po třeskutém mrazu přišla sice decentní oblevička, ale díky Vesmíru za ní. Když si naše Žihadlo klestilo cestu do kopce, kde byl poslední úsek vyfrézovaná díra ve sněhu, co fungoval jako protihluková stěna, nebylo mi úplně jasný, jak bysme to bývali byli dali, kdyby se neoteplilo a sněhu aspoň trochu neubylo. Na místě je to jak sněžný mraveniště. Hromada lidí. Plná sjezdovka sleduje odvážlivce, co se na fofr klackách spouští z kopce, skáčou a zase běžej do kopce… Když po první jízdě, kterou shlídnem, odváží skůtr Horské služby lyžníka, kterému se asi nepovedl skok nebo minimálně dopad, je jasné, že je to vážně pro odvážné a Anděl na horách tady nemá šanci.
Svah necháme profíkům a jdem stavět do tepla párty stanu. Obr pódium a půlka z něj pro Prago Union, půlka pro Navigators, profi zvukařská parta, komplet vybavení, žádnej zpruzelej metalista s pájkou, to je příjemný.
Mezitím venku vrcholí závody Red Bull Nordix a o stupně vítězů se dělí jména, co zná i sportovní analfabet z telky, minimálně zlato a stříbro určitě – Láďa Rygl a Dušan Kožíšek. Po dlouhým víkendu dáváme relax na hotelu, protože chvilku po setmění vypukne druhý závod dnešního dne – závod v horské kalbě. Vítěz se oficiálně nevyhlašuje, medaile se za něj nikomu na krku houpat nebude, nicméně umístění na bedně je v něm neméně prestižní záležitostí. A na úplný závěr zjistíme, že i v našich řadách jsou adepti na bodované umístění, ale to trochu předbíhám.
Na svahu je dobrý skluz základ a na párty sice ne základ, ale s citem pro situaci nakonec vlastně taky. Je po devátý, jde se na věc. El Boogie Man to odklepne, Livě Band za to veme a Kato zaduje do mikrofonu. Ve stanu je možná trochu moc světla a málo intýmo. Kalba závod je na samém začátku, takže čekat trhání rodidel od první skladby by bylo hodně předčasný vyvrcholení. Jako správná párty i Red Bull Nordix after ale graduje. Ženský dávaj do hry a pohybu svoje ženský trumfy, chlápci řvou, hraje to jak víno, párty velkolepá. Když po desátý předáváme štafetový kolík pódia partě Navigators, maj to rozjetý na jasný vítězství.
A pak už jen jedli, pili, hodovali. A jestli neumřeli, slaví tam dodnes.
Respekt pro všechny běžkaře na svahu, jste blázni. Salto ne běžkách? Vám jebe? :) Vřelé díky a pozdravy: Jedi, Lukáš a celá parta od Red Bull za pozvání a skvělej servis. Díky moc a vidíme se příště.
Další fotky a vůbec info o týhle akci najdeš na www.redbull.cz/nordix

Zpět