News

Boogie down JBX aneb návrat do sluje (Jablonec, Woko, 2.12.2011)

Každý klub je jiný. Bývalý dětský kino v Jablonci, přeměněný na klub Woko je jedním z těch nejhezčích, kam se můžete podívat. Prago by vám mohli vyprávět. Za prvý už těch klubů pár viděli. A za druhý, v žádným z nich nežili tak dlouho.
Nežili, přesně tak. Ve Woku totiž žili. A proto dobře věděli, že ve Woku to má jedinej háček. Je tam kláda. Když sem naběhli Prago Union uprostřed letních prázdnin, dávali tu dvoutýdenní soustředění a holili pecky z desky V barvách, byla tam kláda. Čtrnáct dní spali ve spacákách na pódiu v totální tmě nevěděli, jestli je noc, či den, koupali se v místní přehradě a jejich žaludkům dělalo dobře Vietnamské byfé. Milovníci přírody se zase mohli bavit rodinkou netopýrů, která se zabydlela v průčelí klubu. Dva tejdny strávili ve sluji jménem Woko a těšili se na návrat na prkna, co znají i jejich záda.
No a hádejte, jak bylo v Prosinci tam, kde byla kláda v Červenci? Kláda. Přesně tak. Kláda jak hovado. Swift se sice usmívá, že topení může jet na takový koule, že nás to bude mrzet a budeme se potit jak v sauně… A kouří se mu přitom od pusy. Ještě víc ho pobaví dotaz na jakýkoliv teplý nápoj nebo alespoň rychlovarnou konvici. Nakonec ale pookřeje a nechá se překecat, aby spustil tu svou teplometnou chloubu a mrznoucí Prago konečně můžou zkoušet.
Je 8, v klubu střízlivým odhadem možná ani 8 lidí a Swift nám oznamuje, že koncert má začínat o půl deváté. Vítězí risk s hlukem a Kato, který má práci a je teprve na cestě. Když jdeme na to, je sice po policejní hodině, ale taky zhruba v době, kdy by člověk čekal hiphopový koncert. Počet fans v Jablonci sice netrhá žádné návštěvní rekordy, ani ty zapsané v místní kronice. Bordel se ale rozhodli dělat jako kdyby trhali krom rekordů i vše ostatní, co by jim snad stálo v cestě. Radicals, co mají na pažbě zářezy za kultovní zastávky turné Prago Čuryjons jako festival Eurion na Smržovce? Samozřejmě v tričkách Prago? Se cení. Krom neuvěřitelně šlapající kapely boduje dneska hlavně Tomáš Sochůrek za pultem, kde se kroutí zvuk. Zvuk jak víno. Woko to vidělo, Woko to slyšelo, Woko to zažilo. Krut.
Díky Swiftovi se Sakulem za pozvání a fér servis. Díky fans za podporu, fotbálek a rozhovory o čakrách a dalších jinotajích. A díky za tyhle fotky, na kterých celej mejdan zvěčnil 1313.cz

Zpět