News

Třebíč pro realitu (Třebíč, Béčko, 19.11.2011)

Třetí ze tří narozeninových párty k oslavě 7. jubilea místního klubu Béčko. Promotér nezvedá telefon, na místě se nás ujímá místní barman, kterej to dnes šéfuje. Zázemí neveliké, víceméně veřejnosti přístupná backstage, která je velmi back, ale ne od stage ale od baru, čili na druhé straně klubu. Zvukař nám oznamuje, že soundsytem je po Moravance, která to celý ‚vykurvila‘ v těch ‚jejich‘ frekvencích, ale prý jestli poteče pivo, tak jsme OK. Zvukovka nás děsí, ale Tomáš dělá, co může.
Po procházce místním UNESCO chráněným židovským městem se vracíme plni smíšených pocitů z blížícího se místního vystoupení. Unavení, leč naplnění štěstím z proběhnuvších koncertů a pražského křtu se chystáme zatroubit fanfáry konce neuvěřitelného čtyřboje posledních dní. Nikdo v nic nevěří, ani nedoufá, jsme všichni už hodně ‚double gum‘. Kato téměř nemá hlas a tak seškrtáváme náš předlouhý setlist. Letí především nové věci, které, jak jsme si ověřili, lidé ještě tolik neznají.
Začínáme a… kdo by to byl čekal, zvuk je jako ve studiu, Watcha solí basu pod neuvěřitelným tlakem, Bobski utekl z karantény a nákaza Detroitské nemoci kosí místní fans (včetně mě, poznámka autora). Vysoká škola groovu!!!! Zbytek party už z posledních sil podává výkon hodný natáčení živého DVD, Kato nehledí na následky, které zanechá koncert na jeho hlase a při přídavku, který si lidé vyřvali nabádá crowd k přistavení vozu první pomoci nasměrovaným přímo na foniatrii. Čtvrtý ze čtyř, ale rozhodně ne poslední z mnoha, žádný koncert bez energie. Bylo to skvělý, bylo to hooodně pro realitu!!! Už jen spočítat ztráty a škody a přihlásit se o místo veteránů v invalidovně.
Díky Ill Rickovi za půjčení Serato desek. Díky místním za skvělou atmošku, chystá se jeden větší mejdan ještě do léta, naposledy jsme se určitě neviděli. Sleduj fotky, co nacvakal F81.

Zpět