News

Divokej západ ti nedovolí chrápat (Plzeň, Buena Vista, 16.11.2011)

Kdybyste náhodou ztratili paměť i orientační smysl spolu s kápezetkou, stejně by to nevadilo. Když totiž potkáte ve dveřích někoho v tričku Divokej Západ changed my life, je jasný, že jste v Plzni.
V Plzni mají spoustu věcí, zlatavý mok, FC Barcelona a taky krásnej klub Buena Vista. Někomu může připadat všechna ta mozaiková výzdoba s motivem hada a spirály kýč nebo laciný pokus o jakýsi mexiko, ale po výletech po zaplivaných dírách klubů česko slovenských je to jak balzám na oko. Zápletka večera byla nakonec trochu zašmodrchaná, ale když tu Prago Union Livě Band po prostáté zácpě stojí na pódiu a zkouší, zdá se vše ý á alias OK. Všechno fachá na první dobrou. Dobrou až podezřele.
Část osádky zariskuje se svými body a našimy nervy, což se povede vyřešit. Klub je tou dobou už dávno narvanej jak kdyby se tu rozdávalo něco zadarmo. Možná je to tím, že krom Prago se tu něco zadarmo opravdu rozdává. Místní shop slaví patnáctiny, které se rozhodl oslavit mimo jiné velkolepou tombolou. Jestli vám můžu radit, na podobných akcích nehrajte. Šance, že šéf podobného slavícího podniku se ve své hlavě mění minimálně na tento večer na pána tvorstva a bude prostě moc se nebezpečně blíží jistotě a realita překračuje hranice bujných představ. Nekonečné projevy před koncertem, mudrování nad tím, co by lidi měli a neměli, pokus o skandování „fuck off facebook“ atd? To vem čert. Ale když tenhle šéf vezme skleněnou lahev a plechový talíř a tluče na bubínek, tluče na buben a svoláva hochy, hoši pojďte ven. A svolává je vzdušnou čarou 50 cm od ucha Mraky Mraka a svolává je tak celej koncík s tím že „jednou bych chtěl odjet na Kubu a hudebně se tam vyžít“, je asi jasný, jak se našemu kytaristovi sóluje.
Když ale zapomeneme na tuto epizodní příhodu, je koncert Prago v Plzni jeden velký triumf. Narváno, sál řve, zvuk jak víno, kapela šlape, co přát si víc? Snad jen méně vyndaných šéfů a budeme přímo v ráji :)
Díky Plzni za super atmo. Díky Poetovi za pozvání a Abedovi za profi zacházení i schopnost okamžitě bez zmatkování řešit nečekané situace a díky Alanovi Novákovi, který nám poslal následující fotky. Plzeň, my se ještě určitě uvidíme.

Zpět