News

Potkali se u Ostrova (13.10., FOH, Ostrov)

Na Prago Union jde narazit na různých akcích. V zaprášených klubech, v nablýskaných klubech, na zapadlým fesťáčku i na největším festivalu široko daleko, na filmové škole i na Dětském filmovém festivalu Oty Hofmana. Ota Hofman je Pan Tau, přesně tak.
Čím se taková akce minulý čtvrtek vymykala zaběhlé klasice? Říkejme tomu „Šest P“. Pravidla. Začíná to upozorněním, že by bylo fajn nemluvit sprostě. Počasí. Slunce sice romanticky svítilo pozdně odpoledně žlutým světlem, bohužel ale zapomnělo taky romanticky hřát. V kládě jak hovado šel do trika jedině Kato. Publikum a pohled. Kato i Maro do toho dávali, co to šlo, ale když jste uprostřed gigantického náměstí, co komunističtí soudruzi inženýři vyprojektovali nejspíš „co kdyby přijel soudruh Brežněv, vole“, můžete do toho řvát jak Emma Destinová, ale těch osm řad nenafouknete ani jim nevsugerujete pocit hitparáda kalby. Příjemný pocit. I tak to byla fajn zážitek pod místní dominantou zbytečně obřího kulturáku s neuvěřitelně vděčným publikem. Myslím, že se nestává často, aby se po poslední skladbě přesunulo dobrých 95% publika za stage a stálo frontu na podpis a debatu o rapu.
Takže Ostrove: díky. Díky Pepemu za dohození, díky Markétě Jeništové za pozvání a díky moc Vladimíru Tomanovi, který tenhle zážitek zvěčnil na fotkách:

Zpět