News

Šemhamforáš aneb vypusťte Golema (Zlín, 8.10.)

Sobota – divočiny třeba. Základní sestava Prago Kato a DJ Maro si dává v upršené Praze svůj set na DIY Karnevalu, zatímco Livě Band opouští kvadrant směr Zlín. Jetě není ani pět, když parkujeme před Priorem a jdeme okusit krajové speciality místní osvěžovny.
Kultovní sloup skoro v geometrickém středu pódia je sice problém, ale ne neřešitelný. Navíc, když máte na pódiu nosný sloup a solný sloup, vznikne jakási symbióza. Jinak zlobí kombo a pražskou spojku pustili na Karnevalu mnohem později, takže dorazí 5 minut před stage timem. Zapomněl jsem na něco? Jo a DJ mixák si nerozumí se Seratem. BOMBA. Jak tohle dopadne?
Skvěle. Domorodec, za kterým jel Mrak zrovna dnes a zrovna ve Zlíně koupit „kombo jako nový“, nepřeháněl. Hybrid od Marshallu sice ožužlal zub času, ale Mrakovi aka Everyday I’m Hustlin‘ to jen hraje do karet. Hlavně, že hraje jak víno. DJ mix vyřeší anděl strážný FNTM. Kato s Marem doráží na čas s výbornou náladou, protože náš hlídač kol z oceli navíc slaví narozky. Mejdlo může začít.
Celebrace probíhá přímo na pódiu. Na vrub uvolněné atmošky jdou rekordní 3 rewindy během jediného setu, ale jinak? Champion sound! Kapela šlape jak kdyby měli kluci v porodnici pelechy vedle sebe a navázali mentální propojení. Nadšený kapelník Radimo ukazuje „tu naší“, na Marovu počest si mocně přihne ohnivé vody, dává kapele zvláštní signály, přesto všechno sedí. Jamuje se, improvizuje se, natahujou se pecky, vymejšlej se vyhrávky… V kotli se potí skákající massive, klubem proplouvají pohupující se laně a atmosféra jiskří intenzivním „teď a tady“. Je jedno, jaká jeda pecka, jako velmi dobrý důvod k paření tu dneska hrajou všechny. Když při finálním jamu, navazujícím na „Furt to tak máme“ začne Mrak pálit Boogie Mana, Watcha rozbručí na basu jungle boogie, El Boogie do toho tříská čístý gengstr boogie a Radimo troubí nekonečný boogie, je to už totální nirvána. Valhala boogie.
„Párty nekončí, hraje DJ Maro a DJ já. Zlín, pyčo. Díky.“ Krátká schovka s tipama, co chtěj vést debaty vo rapu a pak die klasike a fotbálek a barová liga velmistrů. Na pódiu vrávorá figura s prosíkem „něco vod Wutengu, vole“. Se svěšenými rameny se po chvilce vyčítavého pohledu do prázdna vrací zpět na pozici a hází umakartový čelo… Zkrátka všechno jak má bejt a vesmír je v rovnováze.
Takhle v tom Zlíně teda ty bohatýři z Prago Union pokalili a jestli neumřeli, kalí tam dodnes.
Děkujeme Míše za pozvání, Bohdanovi za zvuk, Zdeňkovi a Evě za super servis a Zlínu za mimořádný kotelnictví. RAP.

Zpět