News

Jou, rákenroul – Pivní show v Pardubicích (24.9.2011)

Jak to vypadá, když se probudí spící obr ve chvíli, kdybyste to nejmíň čekali? Stačí si zajet do Pardubic na Pivní Show. Za klubem Hobe na prostranství u autobazaru se rozkládá obří plocha a na ní se davy zrovna netísní. Ale nevadí. Počkáte si na vystoupení břišní tanečnice. Má to grády. Moderuje Vilda Čok, neomylně finišující každý svůj vstup nesmrtelným zaklínadlem „jou, rákenroul“. Jedeme dál. Parta Street Army Crew z Český Třebový žongluje s čím se dá. Napětí davů graduje. Synchronizovaný číslo, nervy tečou… Daj to? Aj, jednomu spadla káča, jen nepokazit oku lahodící sestavu? Stačí nevypadnout alespoň z tance s lukem. Stoupá nálada i hladinka, Vilém vyhlašuje majstrštyk: soutěž o to, kdo nejrychleji vycucne žejdlík piva metrovým brčkem. Zmožený, ale šťastný vítěz jako bonus nafasuje od Viléma podepsaný džbánek „jou, rákenroul“ a pochodujeme dál. Exhibice místních mažoretek, Street Army Crew se pro velký úspěch vrací na místo činu s rapem vlastní produkce, vzdávají hold legendám domácího rapu…
A kde je to buzení bobrů? To přichází hned vzápětí. Pro Prago Union Livě Band se totiž tahle zvláštní akce stává večerem, kdy to kapele šlape snad nejlíp, co to kdy šlapalo. Začíná se v rozpačitém světle, ale postupně padne tma a rozjede se úplný Prago Boogie.
Díky Lence za pozvání, díky Vilémovi za uvedení včetně detailů z historie kapely a hlavně díky všem skalním, co dorazili.

Zpět