News

Jak na Churchillu hovno hořelo

Vroutek u Podbořan. Pro milovníky vlastivědy ještě jednou, ve Vroutku u Podbořan. Podbořan. Přesně tam proběhl už dvanáctý ročník fesťáku Rock For Church(ill).
Jaký to bylo? Bylo to sakra horký. Zatr sakr, to lejno doslova hořelo, synu. Nebýt to na trávě, tekl by nám pod nohama asfalt. Nejoblíbenější vychytávka místní backstage je pumpa, kde si pumpovací štangli podával Hájíček z Krucipüsk se Skibobem z Prago Čůůůryjo.
Pro Prago to byla výzva. Hrát mezi Krucipüsk a Visáčema. Hrát na fesťáku, kde publikum zvládá lépe pogo, než C-Walk nebo krump. Na fesťáku, kde jak každej ví, vzniknul nápad na Prago Union Livě Band. Hrát na fesťáku, kde je takový vedro, že Kato na úvod ze slušnosti a pro jistotu prohodí „Doufám, že jste tady kvůli naší muzice a né kvůli tomu, že je tady stín“. Hrát na fesťáku, který moderuje šílený Lucky Lucasso, kde stage hlídá Samuel Leon na motorce… Sečteno, podtrženo zkrátka výzva a hozená rukavice.
Prago jí ale zvedli a s posledním víkendem letošního festivalového léta se rozloučili se ctí. Navíc se ukázalo, že živá kapela je dobrej nápad i v počasí, kdy z nebe padaj mrtvý ptáci, takže asi dobrý. Díky všem za podporu v tom tropickým šílenství, díky Kamilovi za pozvání, Janě s Lomeshem a Sukim za kormidlování. Vidíme se za rok.

Zpět