News

Media

Zvláštní Hip Hop Jam

Pátek 15.7. a příliš dlouhey koncertní víkent Prago Union začíná na pískovně Oplatil u Pardubic na pátém ročníku festivalu Hip Hop Jam.
Pro mě první návštěva druhého domácího hiphopového festivalu vyznívá lehce rozpačitě. Krásný areál u vody člověk těžko ocení, když řeší spíš pláštěnku, než plavky. A pokud vás zrovna netáhne hlavní stage, postavená zvláštně „bokem“, že je pod střechou i prvních dvacet řad fanoušků, není úplně moc co dělat. Tedy pokud nechcete tančit na prázdné pláži nebo se „kochat“ talentovou soutěží a rochnit se v bahnu freestyle battlu, kde se dozvíte odpovědi na všechny otázky života. Tj.: kdo je tady největší masér, kdo je tady největší teplouš a co všechno dělá vaše máma a s kým.
Program na hlavní stagy postupně graduje a je úplně jedno, že časem nabírá hodinový skluz. Nejen s Prago si dneska čas zrovna netiká. Lidi si totiž užívají svoje československé hrdiny na plné pecky. Minimálně od chvíle, co na pódium nastoupí revolucionár DNA je kotel solidní a s každou další kapelou jen roste. Ektor dá svojí lekci o Topství a párkrát mu vypadne text. Familiérní Indy s Lavorem, Nironicem, DJ Wichem a Kid Montanou za zády pumpuje do lidí všechny hity, co dohromady kluci mají od „Hádej kdo“ po „Pizzamana“ a na H16 už je vážně nával jak prase.
Je proto celkem překvápko, kolik lidí si dá po nich pauzu. Najednou to vypadá, jako kdyby Prago Union zajímali víc punkáče na Mighty Sounds, než rapový ortodoxy na HHJ. Zvláštní. Set v tradiční sestavě MC/DJ se dvěma novinkama z chystaný desky V Barvách, skladbama „Černobílá“ a „Fialová“ ale určitě baví pod pódiem i na něm, třebaže tu nikdo neomdlívá. Pár fotek pro nasátí atmošky nám tam cvaknul F81, sleduj:

A další fotky z Hip Hop Jamu najdete třeba přímo na stránkách hiphopjam.cz ZDE, nebo třeba na HipHopStage.cz ZDE
Díky Sukimu, bez kterýho bychom tady letos nehráli i za pomoc na místě.
PS: Jakej byl vlastně MC Ostrov? My jeho show nestihli.

Zpět