News

Mighty Sounds aka poručíme větru, dešti

V neděli 17.7. to byla na letišti Čáp velká jízda a velká symbolika zároveň. Unavenej závěr dalšího víkendovýho koncertního trojboje byl totiž veskrze živelnej.
Když jsme do areálu dojeli zbrocený potem po další čtyřech kilech z vykřičníkové Ostravy, naložený v káře a hlavně ve vlastní šťávě, slepý jak svářeč bez brejlí, napadlo mě „kdyby lehce sprchlo, nebylo by to úplně od věci.“ Proběhli jsme si krásnej areál, pochutnali na krásným festivalovým žrase, okoukli krásný tetovaný holky pod pódiem i na pódiu… Úplná idylka. Když ale koukám, že dřív, než v místním šapitó stihli vybalit náš merch, sbalili celý šapitó kvůli buřině, co se hnala od jihu, bylo jasný, že jsem to asi zakřiknul.
Věci nachystaný, všichni na místech, čas hraní se blíží. Ale stačí, že vítr mocně duje a světla nad našima hlavama vypadaj jak olympionik na hrazdě, co se pokouší o výmyk, veletoč a salto mortále najednou. Do toho chčije úplně všude. Nejsme z mejdla a šampónu, ani měkkoty, ale je jasný, že to nedáme. Vodnicky kaskadérskou verzi konciku prostě nemáme. Zalezlý v šatně vychutnáváme táborový atmo a dřevěnou OSB vůni stanu a čekáme. 90 minut to vypadalo všelijak, jen ne dobře.
Nakonec ale tenhle tklivý příběh dospěl do happyendu doslova Hollywoodských rozměrů. Počasí se zklidnilo a Prago Union Livě Band hrábli na mocném Mighty Sounds do strun a vůbec, do toho, co kdo měl a byl to rap n roll jak hovado.
Neuvěřitelný je, že jsme měli na tomhle fesťáku ranec lidí. Ještě neuvěřitelnější je, že tam ty nejskalnější ze skalních stáli CELOU DOBU. I těch 90 minut, co jen fučelo a chcalo. Jste králové víkendu, diky za podporu. Velký díky taky Kubovi, Mírovi, Markétě a celý partě, co se s tím popasovala víc jak se ctí. Pozdravy pro Obal One a Pipes & Pints massive a tady pár momentek, co zvěčnil F81.

Zpět