1.Liga? Rapy, bitky, blitky, fotky, fšechno

1.Liga v Pardubicích je opravdu vyhlášené rapové mecheche. Má všechno, co je k tomu zapotřebí: tradičně dobrej lineup, historii 13. pokračování, skalní fanoušky, skvělej velkej prostor klubu ABC, dobrý pořadatelský zázemí DC Promo… Letos k tomu přibyla povánoční atmosféra nervu a stresu, kterou báječně ilustroval místní dívčí battle. A to vám říkám, že 3 na 3 v něžném provedení, kdy se adresátka po facce přes celou hubu s mlasknutím kácí k zemi, bylo o dost zajímavější než všechny taneční sestavy street dance a c-walk dohromady.
Jinak na pódiu se letos předvedli Rest & Fatte a s živou verzí desky Premiéra sklidili props jak páni. S prázdnou neodešel ani domácí Jay Diesel s vždy elegantním eMeReSem za koli z oceli. Závěr obstarali přespolní The Untouchables aneb DJ Wich & Rasco, kteří nedávali jen věci z alba Al Capone’s Vault, ale zadiktovali i hymny jako „Gunz Still Hot“ nebo „Unassisted“. No a když 1.Liga, nemohlo chybět ani Vršovicko Malešický all stars 1. RK Prago Union (rozuměj Rap Klub). A krom pódia, mikrofonu a gramců ovládli i soutěž o gýr večera. Katovo smrtící kombo custom made zeleno bílo černých Prestigek a čepice Prago Pyčo domácí výroby verze 2.0 byla jasnou korunou pro krále večera.
Jo a speciální pozdravy pro Abeda, kterýmu se prý cestou domů udělal lehoulince nevolno… A ještě větší pozdravy pro Jara, protože v jeho káře se to poštěstilo.
Na stránkách 1.Ligy najdeš linky na 2 fotoreporty – od Rozbika z HipHopStage.cz a od Maxe z Wiper.cz, sleduj.