Konec začátku Champion Sound

Prago Union uvádí: Champion Sound – hudební melodrama na pět let o 232 pokračováních. Ta horská dráha byla úžasná. Kolikrát už jsme si ale položili otázku “Kdy už to všechno skončí? Vážně už teď?”, to už nikdo nespočítá. Pochybnosti se na nás sápou z temných koutů smradlavých klubů už od roku 2010 / 2011. Na začátku totiž byla domluva “Dáme jeden koncert a pak uvidíme.” O 5 let později je tedy na čase trochu bilancovat, co a jak jsme cestou viděli. A jestli je vidět i někam dál nebo díky, díky, čau.

Kruh se uzavírá. Přesně před pěti lety odzátkovala špunt Lucerna Music Baru kapela, co kryje záda Prago Union. Bylo nás 4. Radimo, Watcha, Mraky Mrak a El Boogie Man a Livě Band bylo to jméno, co nebylo jasný, jestli se zase neztratí ještě před samotným prvním koncertem. Křehký materiál. Fluidum jen jen se rozplynout. Obří hrad. Jen z písku a na základech uvařených z vody. Jméno se změnilo. A nejen formálně – že už to není Livě Band, ale Champion Sound. A formátem, že nejde o nějaké křoví, ale partu, co má jméno doma jako v celé Evropě… Ale nejsou to jen vyprodané sály a hořící pódia. Jsou to noci v dodávce, která v létě nechladí, v zimě nehřeje. Tlaky, depky, hádky, ponorky… Deziluze. Rezignace. Pády z vrcholů. Manio deprese. Parta už není, co bejvávala. Bob must go on. Za bicí sedá Gury a drží to. Byl náš věšák přes 2 roky. Na Watchu ukázal pastýřův prst z mraků a jeho čas se naplnil. Jedem dál, ne? Ale právě ani ne. Jeden basák, druhej basák… Je jaro 2015 a tenhle báječněj příběh vypadá, že píše svou labutí píseň na rozloučenou. Vyčerpání, vyhoření, vyprázdnění, vystřízlivění. Parta je v totálním rozkladu a absolutních troskách. Rozervaná na kusy.

Takže ve chvíli, kdy poprvé není nějakou dobu venku nová deska. Ve chvíli, kdy jediná cesta vpřed, je cesta vzad. Protože jediný způsob, jak hrát něco novýho, je hrát něco starýho a oslavit tak do klína spadlé desáté výročí HDP. Ve chvíli, kdy se to celý drolí a rozpadá… Se “to” najednou stane. Nová rytmika vdechla týhle umírající kapele náplň její role – je to znovu “živá kapela”. A neptejte se, jakým iniciačním procesem o 36 komnatách museli Oliver Lipenský na bubnech a Ondra Hauser na base projít, než byli vůbec do choré bandy přijati. Ale vážení přátelé ano. Kouzlo je zpět. Duch se vrátil. Vivat Ruprecht! Vlastně nic není zpět. Všechno je tam, kde to ještě nikdy předtím nebylo. Místo abychom stříhali metr a škytali u začátku konce je za náma konec začátku. A teď: plní ema z akustického koncertu pro TV Óčko, kde vstávali chlupy na zádech i otrlejším posluchačům totiž vstáváme z popela, vylejzáme z popelnic a kanálů. S ohnivou vodou na kuráž v sobě, proskočili jsme hořící obručí první velké zkoušky. Ve čtvrtek 19.11. nás ale čeká grandiózní finále. Žádnej vybroušenej diamant. Člověčina. Zvuk chlupatej jak deka, ulepenej špínou světa. Žádnej osmej div světa, ale Prago Champions, pocta oslavenci HDP i s jeho CZ hostovskou crew – James Cole, Dědek, DeZrechts, Admirál Kolíbal a DJ Skupla. Plus hosti z akustického koncertu – Vlado a jeho cimbál, Tomáš a jeho olbřímí suzafon… Bude to vážně Řáholec. Zase 1nou. To není přání, ani výhrůžka. To je slib. Máme na čem stavět. Pětiletka a tohle za náma, před námi čistej obzor. Sleduj, nalaď se a ve čtvrtek 19.11. tě čekáme v tančírně Lucerna Music Bar, nastoupení na značkách na kulatém pódiu, co tak hezky symbolizuje naší cestu na něj.

Další info o koncertu v LMB na FB události ZDE:

Za dveřmi je Strojovna část 1.

Kato vás v krátkém videu poprvé zve do svého studia Strojovna Gravitačního Pohonu, abyste nahlédli pod pokličku. Právě se totiž začíná vařit nové album Prago Union a vy budete moci být, stejně jako iSTYLE u toho. Jak budou práce postupovat, budou přibývat i tato video okénka, z nichž první právě máte tu příležitost shlédnout. Smrt Žije!

Jedno video z konciku Prago na Hip Hop Žije

Zvlášť v tomhle počasí, kdy je venku nečas, nejednomu zvedne náladu trávit čas vzpomínkami na léto. Naše festivalový léto bylo nabitý jak kanón a když nám nedávno v emailu přistálo video zvěčnění jedný ze zastávek našeho nekonečnýho tour, nemohli jsem se o něj nepodělit.
Takhle to letos vypadalo na Hip Hop Žije, když hrábli do strun Prago Union a Champion Sound.
Video by Visionate Mediawww.facebook.com/visionate

Vobrovskej pozor: premiéra videa Prago Union ft. Erika Fečová – Hodinky s vodotryskem

I když si s náma čas zrovna netiká. I když čas zase jednou na nikoho nečekal, ale my si počkali na náš čas. Tady je nový video „Hodinky s vodotryskem“. Co vy na to?

Prago Union ft. Erika Fečová – „Hodinky s vodotryskem“

Hudba
Cam Bluff

Text
Kato

Mistr zvuku a mastering
Tomáš Sochůrek, Studio Jižák

Hráli a někteří i zemřeli
Kato
DJ Maro

Mraky Mrak
Gury
Radimo
Watcha

Affro
Klára Řežábková
Marek Brykner
Anna Hrnečková
Jan Linek
Vlasta Čtvrtníčková
Adam Pernikář
Samuel Sís
Markéta Stehlíková a Pepina
Kateřina Slavíková
Tomáš Sochůrek
Eva Jíchová
Matěj Honig
Renata Rybáková
Václav Prejza

+
Erika Fečová

Pes
Bedřich AmigoCulturaMaya

Producent
Jakub DrocárPunk Film

Vedoucí produkce
Filip Čermák

SFX
Vítek Petrášek

Fotograf
@Pernikphoto

Kostýmy
Jitka Matiášková

Skript
Samuel Sís

Volně podle filmu
Lefantôme de la liberté (1974)
Scénář: Luis Buñuel, Jean-Claude Carrière
Režie: Luis Buñuel

Ukázka z dabingu
Přízrak svobody, AW Studio Praha
překlad: Adéla Gorgerin, úprava a režie: Václav Merhaut

Scénář
Jan Turek, David Sís

Obrazová postprodukce
SIGNAL GENERATOR

Střih
Jan Turek

Kamera
Ferdinand Mazurek

Režie
David Sís

Poděkování
Hotel Fortuna City
Kadeřnický salon R9

Vyrobil
SIGNAL GENERATOR, Punk Film

Naživo bude pecka k vidění na naší podzimní tour Prago Union + Champion Sound / PSH na střeše Red Bull Tour Busu. Kde přibrzdíme ledžendary potuněnou Karosu ŠL11 na pekaře smykem a rozbalíme fidlátka můžeš ovlivnit i ty. Stačí, když budeš hlasovat na www.redbull.cz/tourbus

Zpět

Older Posts »