News

Setkání u barevného rodinného alba (Colour Meeting, Polička, 12.7.2014)

Colour Meeting, Polička… Zdá se, že je to pro nás akce zaslíbená. Už třetím rokem nás tu chtějí, už třetím rokem poctivě oslovují a až na potřetí to konečně taky vyjde. Zdá se to možná úplně logický a nijak zvláštní, ale zvláštní to je. Trpělivost, pochopení a jasná vize. To je něco, s čím se našinec nesetká až tak často, aby to snad mohl považovat za „normálku“.
Je sobota 12. Července a Žihadlo konečně nabírá kurs: Polička. Slabou hodinku po plánovaném srazu nabíráme v Humpolci Guryho, když Tomáš ze Studia Jižák, co jel navštívit studio babička, hlásí se na pozici. A podobně tak el kaptén Radimo, který sem manévruje zase rovnou z festivalu Pohoda. Takže zase jen Dezorient Express, co se řítí od Havl Brodu trošku víc doleva, než by se slušelo nabírá sekeru. Chybělo málo a potkali se u Kolína. Včasným manůvrem v kombinaci s dvojhodinovou rezervou ale přijíždíme takřka na vteřinu včas. Dělalo se, co se mohlo.
Po všem tom shonu nás čeká úplná oáza. Ve stínu hradeb posluchači posedávají na lavičkách. Místní stánek vaří pochutiny, podávané na porculánu. Tady, kde se zastavil čas by rád zastavil svůj spěch i počestný pocestný. Ale bohužel, není na to čas.
Hurá na prkna, co znamenají stage a břinknout do strun, co to dá. Prago Union nedělají svému jménu ostudu. Zahanbit se nenechá ani diesel power Champion Sound. Publikum je vyladěno famózně. Obvyklá show má navíc shodou okolností dva neplánované hosty na majku – Madame Pepper, jejíž vibrování v refrénu koření sladký „Recept“ v mimořádnou delikatesu. A rapový koule přidá „Hip Hopu“ Kensaye.
Bylo to skvělý. Musíme zas běžet, ale kdyby to šlo, rádi bychom se tu zastavili ještě někdy v budoucnu. Pokud si promotéři trhají vlasy, že nejdou naplnit nějaké olbřímí vize a padají na ně deprese z přerostlých ambicí… Jeďte se podívat na fesťáky jako je Colour Meeting. Jsou živoucím důkazem, že i poctivý menší fesťáček s rodinnou atmoškou jde uspořádat se ctí a je v konečném důsledku mnohem lepší, než nedomrdlý pokud o přebrandovaého mamuta bez duše.
Děkujeme Dušanovi za pozvání na fesťáček s duší a trpělivost. Trvalo to, ale snad stálo to čekání za to. Děkujeme skvělému publiku i vynikajícím kuchařkám. A poslední shout out to Petra B. za atmo, zachycené na fotkách:

Zpět