News

Champion Sound nahrává v Red Bull Studiu v Kodani vinyl se Stormem a DJ Staticem

Champion Sound, živá kapela Prago Union toho času tráví 2 dny v Kodani. V místním Red Bull Studiu nahrávají svůj první sedmipalcový vinyl, na který se chystali poslední roky. Navíc s totálními legendami v oboru – Stormem a DJ Staticem. V blogu na RedBull.cz/denikzkadane můžeš dění sledovat s updatey několikrát denně.
Rok 2012. Champion Sound hraje na The Notorious IBE. Na samý závěr přichází nad plán nabídka na poslední hraní. Na plac přijdou Focus a Storm a stylař v kloboučku zkusí nad pomalu se balící partou jednu prosbu: „kluci, nemohli byste prosím hrát ještě na náš footworkovej workshop? Prosím. Pro nás s Focusem by to byla čest.“… 2 z největších evropských bboy legend mluví o společném hraní jako o cti? Na hranicích vyčerpání s lehkým povzdechem jdeme nakonec nadšeně do toho. Zbytek? No, zbytek příběhu je historie a pořád trochu neuvěřitelná story se šťastným koncem. Famózní zkušenost, příběh o navázaném přátelství skrz generace a vrstvy bboy kultury. Storm totiž na závěr onoho skvělého tanečního workshopu bere do ruky mikrofon. Místo špatně artikulovaného hecování ale rozjíždí neuvěřitelný zpěv. Zpěv takový, že nám je hned všechno jasný. Tedy že jestli se někdy dostanem k nahrávání něčeho vlastního, musí to být 7mi palcový vinyl a pokud nebude jen instrumentální, bude na něm zpívat Storm.
Ten 2 roky starý plán se ze vzdušných zámků krafání nad drinkem dostává do reality. Champion Sound má se Stormem dvoudenní dostaveníčko v Red Bull Studiu v Kodani aka Kadani, kde tento vinyl vzniká právě teď. A protože ten nás transylvánský express dojel až sem, chtělo to propojit kruh ještě s někým místním a partu doplnil i magický DJ Static. Těžká váha skrečového oboru, týpek, co je napojen na Affra už nějakých 10 let a jejichž cesty se tak znovu protnuly. Real recognizes the real.
Celý proces můžeš sledovat takřka v přímém přenosu, stačí sledovat Blog o celém nahrávání na webu RedBull.cz/denikzkadane
Foto by @pernikphoto

Zpět