News

Řáholec v Olomouci (S-Cube, Olomouc, 22.11.2011)

Takže premiéra v Olomouci. Jaký máme základní nastavení? Od vydání Dezorientu první koncik Prago Union v téhle metropoli Hané? To zní dobře. Ten samý koncik v úterý? To zní jako odvážný plán. En.Dru a crew jako support? To zní zajímavě. Jak tohle dopadne?
Překonat v úterý nástrahy D1 na trase Praha-Olomóc je asi o 2 hodiny těžší, než jsme čekali. Protažená zvukovka náměsíčného ansáblu a první zvědavci na čumendu do sálu. Tomáš ale kroutí jak o život, takže dobrý. Na snědení backstage cateringu by člověk potřeboval ještě externí žaludek, televizi s úhlopříčkou dva metry jsem v šatně kapely ještě neviděl vůbec nikdy.
En.Dru s Jirkou Vidasovem a Jendou Hovorkou vařej neslýchanou atmošku. Takhle muzikální support jsme snad ještě neměli. Příjemná alternativa tradičním hrozičům, co ve svých textech vládnou světu nejen rapu.
Muzikální support je záhy vykoupen velmi nemuzikálními problémy se zvukem. Prago Čuryjons hrajou chvilku na vzdušný kytary bez odposlechů, houká to, kvílí to, tříská se to… Ale to dobrý jde s náma, špatný zůstává na místě. Fanoušci by Prago odpustili asi cokoliv. Navíc když po chvilce všechno sedne kam má, jede koncik velkolepě až do grandiózního finále. Bez ohledu na ztracenej a znovunalezenej a znovu skoro ztracenej hlas, rozdrásáný prsty, bolavý robotický záda. Všechno to jede jak nekonečný boogie.
Dopadlo to výborně, jsme jen trochu v šoku. Ještě to chce trošilinku zahrozit na báru, udělat fotky s fanynkama v růžovém, probrat rap, zabrat hotel Palác a zítra hurá domů. Díky Štěpánovi za pozvání a uspořádání, pozdravuj vedení klubu, že na podle nich „188 lidí“ ty tři kila pařili solidně :) Díky Lukášovi za technický support, díky En.Druovi za hudební support. Díky fanouškům za fanouškovský support. A díky Yogurtovi za foto support. Vidíme se příště.

Zpět